Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας εκβιάζουν καταναλωτές!

Με νέους εκβιασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και μικρών επαγγελματιών απαντούν η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας στην αδυναμία των πρώτων να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από το 2020.
Έτσι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με τους ομίλους της Ενέργειας και σύμφωνα με το οποίο αφενός θα κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ρεύματος, αφετέρου θα μπαίνουν σημαντικοί περιορισμοί στην αλλαγή παρόχου.
Πρόκειται για ρυθμίσεις και επικαιροποιήσεις που υλοποιούνται στη βάση των νέων δεδομένων στην «απελευθερωμένη» αγορά Ενέργειας.
Ο πολυδιαφημισμένος «ενεργειακός Τουρισμός», λοιπόν, που απαντούσε στις ανάγκες της αγοράς πριν έναν χρόνο, γιατί έτσι εξυπηρετούνταν οι ανάγκες κερδοφορίας των ομίλων, με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς θεωρείται επιτακτική ανάγκη να περιοριστεί, με δραστικές αλλαγές και προσαρμογές...
Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εισηγηθεί την τροποποίηση του Κώδικα Προμήθειας, που αφορά την αλλαγή παρόχου από τους καταναλωτές.
Τα χρέη από ανεξόφλητους λογαριασμούς αγγίζουν πλέον τα 3 δισ. ευρώ και ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού αφορά λαϊκά νοικοκυριά. Με βάση την εισήγηση της ΡΑΑΕΥ, η αλλαγή προμηθευτή δεν θα επιτρέπεται:
-- Όταν έχει επιβληθεί από τον προμηθευτή εντολή απενεργοποίησης μετρητή φορτίου, δηλαδή όταν υπάρχει εντολή για διακοπή ηλεκτροδότησης.
-- Όταν υπάρχει εντολή επισήμανσης του πελάτη (flagging) ως υπερήμερου στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ από τρεις διαφορετικούς προμηθευτές για ανείσπρακτες οφειλές που συντελέστηκαν από 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ο προμηθευτής θα οφείλει να παρέχει τη δυνατότητα δόσεων στους καταναλωτές για την εξόφληση των λογαριασμών.
Η προθεσμία εξόφλησης του λογαριασμού δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τις 20 μέρες (και σε περίπτωση έγχαρτου λογαριασμού, 25 μέρες). Εφόσον παρέλθει το ανωτέρω διάστημα, ο προμηθευτής αναγράφει σε διακριτό σημείο στον επόμενο λογαριασμό το ποσό της ληξιπρόθεσμης αμοιβής, μαζί με τους τόκους υπερημερίας. Αν ο πελάτης δεν φανεί συνεπής ούτε στη δεύτερη προθεσμία, η εταιρεία επικοινωνεί μαζί του εντός προθεσμίας 5 ημερών για υπενθύμιση της οφειλής, προσφέροντας πρόταση διακανονισμού της οφειλής σε δόσεις, για την οποία ο πελάτης έχει περιθώριο απάντησης επίσης 5 ημερών.
Αυτή είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης!
Αυτές είναι οι συνέπειες!
Αυτό είναι το... άρμεγμα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων!
Βασίλης Ζιώβας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ