Συνέντευξη του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννη Βουτσινά, στον «Μ»
Περιφερειακή Επιτροπή: Κατακυρώσεις διαγωνισμών και νέες δημοπρατήσεις έργων
Συναντήσεις Αλ. Καχριμάνη με Υπουργούς Υποδομών και Πολιτισμού
Επετειακή εκδήλωση του «Σκουφά» για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
Ενημέρωση Περιφερειάρχη για το έργο Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας
Παραμυθιά: Εξιχνιάστηκε απάτη με υποκλοπή στοιχείων κάρτας

α) Απλή αντικατάσταση των υπαρχόντων λαμπτήρων φωτιστικών με αντίστοιχα φωτιστικά και λαμπτήρες LED τα οποία και επιτυγχάνουν μια σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Η συγκεκριμένη και απλούστερη μορφή του έργου χαρακτηρίζεται σαν παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας και μόνο.
β) Η πλέον σύγχρονη και προωθημένη μορφή του έργου είναι να χρησιμοποιούνται μαζί με το σύστημα φωτιστικών λαμπτήρων LED και συστήματα ελέγχου λειτουργίας του συστήματος οδοφωτισμού με τέτοιες υποδομές μετάδοσης δεδομένων και αισθητήρων ώστε να μπορούν να δώσουν εφαρμογές «Έξυπνης Πόλης» - Smart City.
Παράλληλα υπάρχουν και συστήματα συντήρησης μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών(Computerised Maintenance Management Systems –CMMS).
α) Δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του δικτύου οδοφωτισμού.
β) Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
γ) Μείωση των βλαβών που παρατηρούνται σήμερα λόγω της αντοχής των νέων φωτιστικών και της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.
δ) Βελτίωση της εικόνας του δομημένου περιβάλλοντος.
ε) Προσαρμογή στα διεθνή πρότυπα οδοφωτισμού.
στ) Βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
ζ) Δημιουργία ευρυζωνικών υποδομών για την ανάπτυξη εφαρμογών “Έξυπνης Πόλης” με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Αναμφίβολα λοιπόν η αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού με συστήματα LED θα δημιουργήσει πολλαπλάσιες ευκαιρίες μείωσης κόστους του Δήμου σε σχέση με μια απλή εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και ευκαιρίες δημιουργίας νέων πηγών εσόδων καθώς και σημαντικών υπηρεσιών για τον Δήμο και τους Δημότες.
