Αναρτήθηκε στις:08-04-24 13:36

ΠΑΣΟΚ Άρτας: «Δείκτης ευημερίας» και προοπτικής για το μέλλον η διασφάλιση της υγείας


Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΑΡΤΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, υπογραμμίζοντας την ουσιώδη σημασία της υγείας ως παράγοντα ευημερίας. Προτρέπει σε συντονισμένες προσπάθειες για την προώθησή της ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με την πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα, προτείνοντας ταυτόχρονα την ενίσχυση της κοινής πολιτικής για την υγεία. Συγκεκριμένα:

«Η υγεία, ως μία κατάσταση ολικής, φυσικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας αποτελεί ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και η επίτευξή του, κατά το δυνατόν υψηλότερου επιπέδου υγείας, είναι σημαντικότατη παγκόσμια επιδίωξη, η πραγμάτωση της οποίας απαιτεί τη δράση κοινωνικών και οικονομικών τομέων παράλληλα με τον τομέα της υγείας.

Η μέριμνα για καλύτερη υγεία αποκτά σχεδόν πανανθρώπινο χαρακτήρα με την κοινωνία των εθνών. Ωστόσο, η προαγωγή της υγείας δεν αποτελεί μία εύκολη υπόθεση καθώς οι παράγοντες που συμβάλλουν στην πολιτική της είναι πολλοί, γεγονός που τείνει ίσως να δικαιολογήσει και την παρατηρούμενη απόκλιση της πράξης από τη θεωρία, του αποτελέσματος από τους στόχους που έχουν τεθεί.

Το ζήτημα λοιπόν της υγείας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο τόσο προβληματισμού όσο και σωστού σχεδιασμού, η κοινή πολιτική της υγείας να ενδυναμωθεί και το υψηλό επίπεδο υγείας να τεθεί στην κορωνίδα.

Η βελτίωση της δημόσιας υγείας, η πρόληψη των ασθενειών, η ενημέρωση του κοινού, η αποτροπή των κινδύνων που βλάπτουν την υγεία και η υιοθέτηση μιας κοινής στρατηγικής για τη δημόσια υγεία θα πρέπει να αποτελούν τις ουσιαστικές προτεραιότητες των πολιτικών που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο Κράτος.

Και αυτό όχι από ιδεοληψία αλλά για λόγους ευημερίας της χώρας και σεβασμού του ατόμου. Σε όποια περίοδο, είτε ευμάρειας είτε γενικευμένης κρίσης, ο εμπνευσμένος και σταθερός σχεδιασμός για την υγεία αποτελεί το κλειδί για να αρθούν οι καχεξίες και να δημιουργηθούν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Οι ελληνικές Περιφέρειες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά στη χαμηλή προσβασιμότητα σε ιατρική περίθαλψη. Καλούμε λοιπόν την εκάστοτε Κυβέρνηση και συγκεκριμένα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να απαντήσει στις ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει ως παράταξη στη Βουλή και να μην προβαίνει σε αποσπασματικές παρεμβάσεις.

Η διασφάλιση της υγείας αποτελεί έναν «δείκτη ευημερίας» και προοπτικής για το μέλλον.

Τα πάντα είναι θέμα πολιτικής βούλησης – πολιτικής της Υγείας».



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img