Αναρτήθηκε στις:30-04-24 12:32

Συνάντηση Γ. Στύλιου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι


Στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, βρέθηκε ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Ο κ. Στύλιος επισκέφθηκε στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη, αντιπροσωπεύοντας τη Βουλή των Ελλήνων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου. Παράλληλα έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Με τη συζήτηση να επικεντρώνεται και σε τομείς, όπου ο Παναγιώτατος επιδεικνύει ενδιαφέρον και σημαντικό έργο, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ο κ. Στύλιος επεσήμανε τον κομβικό ρόλο του Πατριαρχείου για τον ελληνισμό. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε και τη διαρκή στήριξη του κύρους και των ιστορικών δικαιωμάτων του Πατριαρχείου από την ελληνική πολιτεία.

Ο Γιώργος Στύλιος εξέφρασε τη χαρά και την τιμή του για τη συνάντηση τους, στον κ.κ. Βαρθολομαίο και ζήτησε την ευλογία του. Αναφερόμενοι σε προηγούμενες συναντήσεις τους στο Φανάρι αλλά και στην Αθήνα και στην Ήπειρο, συζήτησαν και για την επίσκεψη του Παναγιώτατου σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Άρτα στα τέλη του Ιουνίου του 2024.Ο κ. Στύλιος επεσήμανε στον κ.κ. Βαρθολομαίο πως είναι πάντα καλοδεχούμενος και ότι κάθε επίσκεψή του συνιστά μέγιστη χαρά, τιμή και ευλογία για τον τόπο μας.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ





img