Αναρτήθηκε στις:25-09-25 11:55

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Κάλεσμα στην Πανεργατική Απεργία της 1ης Οκτωβρίου


Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία και καλεί σε συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία της 1ης Οκτωβρίου 2025 στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, περιγράφοντας τους λόγους της κινητοποίησης και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΣΕ:


«Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήθικο, αντιπαιδαγωγικό σχέδιο περικοπών και «εξοικονόμησης» στα σχολεία. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ αφήνουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς σε κρίσιμες δομές (παράλληλη στήριξη – ολοήμερα), αποδεικνύουν την επιτελική τους ανικανότητα να οργανώσουν την έναρξη της χρονιάς και για να αποπροσανατολίσουν, στοχοποιούν απαράδεκτα τους εκπαιδευτικούς που λαμβάνουν άδεια ανατροφής, επιστρατεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, σε όλο τον κόσμο της δουλειάς και της νεολαίας, να συμμετάσχουν μαζικά στην Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025 και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Η απεργία αυτή είναι μια κρίσιμη μάχη για τα δικαιώματά μας, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων μας.

Βγαίνουμε στον δρόμο γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο την υποβάθμιση και το ξεπούλημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, τις συνεχείς περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία, την εντατικοποίηση και την απαξίωση του ρόλου μας. Διεκδικούμε Σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και της κοινωνίας, με επαρκείς υποδομές, προσωπικό και στήριξη, μακριά από χορηγούς και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Παλεύουμε για αξιοπρεπείς μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες, για κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις που να καλύπτουν πραγματικά τις ανάγκες μας.

Παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την κατάργηση του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου.

Παλεύουμε έτσι ώστε ΝΑ ΜΗΝ περάσει το νομοσχέδιο της 13ωρης σκλαβιάς.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης της παιδείας και των κοινωνικών αγαθών, απέναντι στην πολιτική που φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και αφήνει αλώβητη την κερδοφορία των λίγων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ – ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Η απεργία της 1ης Οκτωβρίου είναι η φωνή μας ενάντια στην αδικία, είναι το βήμα μας για να βρεθούμε όλοι μαζί στον δρόμο, για να υψώσουμε συλλογικά ανάστημα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025 – 10:00 π.μ. – Εργατικό Κέντρο Άρτας. Μαζί, οργανωμένα και αποφασιστικά, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν κάνουμε πίσω.

ΝΑ ΜΗ ΛΗΨΕΙ ΚΑΜΙΑ – ΚΑΝΕΙΣ».



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ