Αναρτήθηκε στις:20-06-18 12:09

Προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Πεθαίνοντας στο γέλιο»

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «ΣΚΟΥΦΑΣ», ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, με προσκεκλημένο τον ευρωβουλευτή και δημοσιογράφο, Στέλιο Κούλογλου, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ του κ. Κούλογλου «Πεθαίνοντας στο γέλιο».

Για το ντοκιμαντέρ θα μιλήσουν ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο γέλιο», χρησιμοποιώντας το χιούμορ ως όπλο για πολιτική δράση, παρουσιάζει τέσσερις παράλληλες ιστορίες, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται σύγχρονα και επίκαιρα πολιτικά ζητήματα και προβληματισμοί. Πρόκειται για μια χιουμοριστική αλλά και καυστική αντιμετώπιση των πολιτικών προκλήσεων της εποχής μας.

Συνοπτικά οι τέσσερις ιστορίες πραγματεύονται τα εξής θέματα:

- Στην πρώτη πρωταγωνιστούν οι Yesmen, το διάσημο ζευγάρι Αμερικανών ακτιβιστών: η πλάκα που σκάρωσαν στο BBC, όταν εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας που κατέστρεψε την πόλη Μποπάλ της Ινδίας, θεωρείται κορυφαία φάρσα στο κόσμο. Αυτή τη φορά θα οργανώσουν μια αντιπολεμική φάρσα, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

- Πρωταγωνιστής της δεύτερης ιστορίας είναι ο Μάρτιν Σόνεμπορν κωμικός και εκδότης της εφημερίδας «Τιτανικός». Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με την παράταξη «Το Κόμμα» και τώρα επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για την σωτηρία της Ελλάδας.

- Στην τρίτη οι Flashmob εισβάλλουν και διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις υπέρ των εμπορικών συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA. Τραγουδώντας, και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

- Στην τέταρτη κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το «γέλιο». Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015, ο Σαρμπ, εκδότης του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, ο μοναδικός επιζών δημοσιογράφος από την συντακτική ομάδα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας.

Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες. Αλλά ακόμη και στις κηδείες δεν λένε ανέκδοτα για να γελάσουν και να απαλύνουν τον πόνο;
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img