Αναρτήθηκε στις:12-03-24 11:24

Πλήθος κόσμου στο Αμφιλοχιώτικο καρναβάλι


Το Αμφιλοχιώτικο Καρναβάλι συγκέντρωσε πλήθος καρναβαλιστών και επισκεπτών που πλημμύρισαν την παραλία της Αμφιλοχίας με μουσική, χρώμα και καρναβαλική διάθεση.

28 γκρουπ συλλόγων και σχολείων του Δήμου Αμφιλοχίας, ανάμεσα τους και σύλλογοι από τον Δήμο Αγρινίου και ομάδα από τη Σύβρο της Λευκάδας, συμμετείχαν με ευφάνταστες μεταμφιέσεις στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Μετά από χρόνια τα άρματα και οι καρναβαλιστές διέσχισαν ξανά την παραλιακή οδό με χορούς και τηρώντας τα καθιερωμένα έθιμα που σκόρπισαν χαρά και κέφι σε όλη την πόλη.

Τον παλμό του καρναβαλιού μετέδωσε από το μικρόφωνο η δημοσιογράφος Δήμητρα Λαοπόδη.

Μετά το τέλος της αποκριάτικης διαδρομής, ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στήθηκε στην πλατεία της Αμφιλοχίας που διασκέδασε μικρούς και μεγάλους με τη μουσική και τα γνωστά της τραγούδια.

«Τιμούμε και συνεχίζουμε μια μακρά παράδοση της περιοχής μας. Το καρναβάλι της Αμφιλοχίας και είμαστε χαρούμενοι που είσαστε όλοι εδώ σήμερα. Θέλουμε όλους τους πολίτες στο πλευρό μας για να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Καλή Σαρακοστή σε όλους. Και του χρόνου με υγεία» ανέφερε κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κος Κώστας Γαλάνης ευχαρίστησε τους συλλόγους, τα σχολεία και τους φορείς για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής.

«Λαμπαδιάσματα» στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας


Ένα ξεχωριστό αποκριάτικο έθιμο αναβίωσε το βράδυ του Σαββάτου το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας στην κεντρική πλατεία με τους πολίτες να συμμετέχουν με ενθουσιασμό στο χορευτικό γλέντι γύρω από μια μεγάλη φωτιά και τους χορευτές του Συλλόγου να χορεύουν γύρω από το Γαϊτανάκι, με τη ζωντανή ορχήστρα από το Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συλλόγους και φορείς για τη συμμετοχή τους στο Αμφιλοχιώτικο Καρναβάλι ανάμεσα σε αυτούς τους συλλόγους του Δήμου Αγρινίου, «Το Χοροστάσι» Εργαστήρι Λαογραφίας, Πολιτισμού & Παράδοσης, την Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου, το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Αγρινίου, τον Πολιτιστικό Όμιλο Καινούργιου «Θεστίες», τον Λαογραφικό Όμιλο Αγρινίου «Μερακλήδες» και τη Γιάφκα από τη Στράτο).img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img