Αναρτήθηκε στις:16-02-24 14:49

ΚΛΑΡΤ: Προβολή της ταινίας «Τα Φτερά του Έρωτα»


Μετά την επαναδραστηριοποίηση του ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ, η επιστροφή μας στην σκοτεινή αίθουσα ήταν βασική μας επιθυμία και με μεγάλη μας χαρά είμαστε στη θέση να σας ανακοινώσουμε μία προβολή βγαλμένη από τα "παλιά".

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου επιστρέφουμε εκεί που όλα ξεκίνησαν, παρέα με το αριστουργηματικό φιλμ του Βιμ Βέντερς, "Τα Φτερά του Έρωτα".

Στην πιο δημοφιλή, ποιητική και ρομαντική του στιγμή, ο μεγάλος Γερμανός σκηνοθέτης παραδίδει ένα instant classic της 7ης Τέχνης το οποίο θα έχουμε την τιμή να παρακολουθήσουμε μαζί σας σε αποκατεστημένη έκδοση, στη μεγάλη οθόνη του ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ.

Η ώρα έναρξης της προβολής ορίζεται για τις 17:00 ακριβώς.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία


Βερολίνο στα μέσα της δεκαετίας του '80. Το τείχος εξακολουθεί να διχοτομεί την πόλη σε δύο κοινωνικοπολιτικές πραγματικότητες. Άγγελοι περιπλανιούνται στους δρόμους, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων. Ένας από αυτούς ερωτεύεται μια ακροβάτισσα του τσίρκου. Τα αισθήματά του για αυτήν είναι τόσο έντονα που ζητά να χάσει το προνόμιο της αθανασίας και να γίνει θνητός. Επιλέγει να αφήσει την αθανασία και την αιωνιότητα και να "οξειδωθεί μες στη νοτιά των ανθρώπων", να σταματήσει να παρακολουθεί (με την ασπρόμαυρη ματιά του) τη ζωή και να τη ζήσει σαν άνθρωπος.

Ο άγγελος Ντάμιελ θα εκπέσει με τη θέλησή του, στους περιορισμούς του χρόνου, στην αρρώστια, τον πόνο και στο θάνατο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αγγίζει, να αισθάνεται, να ζήσει τον έρωτά του για τη Μαριόν, να νοιώσει όλα αυτά τα απλά και καθημερινά πράγματα.

Σας περιμένουμε!

Βασίλης Γκορόγιας, Δήμητρα ΠανήΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Wings of Desire, 1987) – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Σενάριο: Πιτερ Χάντκε, Ρίτσαρντ Ρέιτινγκερ, Βιμ Βέντερς

Φωτογραφία: Ανρί Αλεκάν

Μουσική: Γιούργκεν Κνίπερ

Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Γκαντς, Σολβέιγ Ντομαρτέν, Οτο Σάντερ, Κουρτ Μπουά, Πίτερ Φολκimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img