Αναρτήθηκε στις:09-02-24 15:31

Η θεατρική παράσταση «Παπάγια Μάντολες» περιοδεύει στην Ήπειρο


Η θεατρική παράσταση «Παπάγια Μάντολες» του Αντώνη Κρύσιλα, μια καυστική κωμωδία για γερά στομάχια από την Εταιρεία Παραστατικών Τεχνών & Δημιουργικής Εκπαίδευσης - Χρήστος Χρήστου, περιοδεύει στην Ήπειρο από την ερχόμενη Τρίτη (13/2) έως και το Σάββατο (17/2). Συγκεκριμένα:

-Τρίτη 13 Φεβρουαρίου – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ στις 21:15

-Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου – ΙΩΑΝΝΙΝΑ, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ στις 21:00

-Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, στο ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΟΣ (Κυρά Βασιλικής 19) στις 21:15

-Σάββατο 17 Φεβρουαρίου – ΑΡΤΑ, στην ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ στις 21:00

Λίγα λόγια για το έργο


Πρόκειται για τη βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Αντώνη Κρύσιλα που αφηγείται την πορεία ενός καταξιωμένου Σεφ από την απόλυτη δόξα ως το κελί της φυλακής. Μια ιστορία δοσμένη με καυστικό χιούμορ, που συνθέτει ένα μαγειρικό καμβά από εντελώς ετερόκλητα υλικά! Δε μένει όμως σ’αυτό. Το έργο μπαίνει πιο βαθιά και δε διστάζει να κατονομάσει τα κακώς κείμενα της εποχής τόσο στην πολιτική σκηνή της χώρας όσο και στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το “κακό παιδί της μαγειρικής” όπως τον αποκαλεί ο συγγραφέας λέει όλα αυτά που όλοι μας έχουμε σκεφτεί αλλά κανείς δεν έχει τολμήσει να κάνει. Όπως αναφέρει και στο κείμενο: Θα μπορούσα βέβαια να κάνω αυτό πού μου ζήτησαν. Να τους τραπεζώσω, να εισπράξω μισό ετήσιο προϋπολογισμό και να το βουλώσω. Όπως έκανα πάντα. Όπως κάνουμε όλοι μας πάντα. Θα ήμουν έξω τώρα. Καταξιωμένος. Όχι όμως και ελεύθερος!

Συντελεστές:


Κείμενο: Αντώνης Κρύσιλας

Σκηνοθεσία: Πέτρα Μαυρίδη, Αλέξανδρος Μούστας

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κράβαρης

Επιμέλεια Κίνησης: Πέτρα Μαυρίδη

Φωτισμοί: Χρήστος Χρήστου

Φωτογραφίες-Αφίσα: Αντώνης Χρήστου

Trailer: Γρηγόρης Πανόπουλος

Ερμηνεύει: ο Χρήστος Χρήστου.

Σημείωμα συγγραφέα


Το “Παπάγια Μάντολες” γράφτηκε το 2009. Τότε που τα κανάλια είχαν γεμίσει τηλεμάγειρες, αλλά υπήρχαν περιστατικά λιποθυμίας στα σχολεία, από πείνα. Είναι ένα καθαρά πολιτικό κείμενο, όσο κι αν το κρύβει... Ζω για τη μέρα που αυτό το κείμενο θα αποτελεί κάτι ξεπερασμένα. Που θα μιλά μόνο για παλιές κακές μέρες. Μια όμως που αυτή η μέρα μάλλον δε θα έρθει ποτέ, απολαύστε το και καλή σας όρεξη!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img