Αναρτήθηκε στις:22-12-23 16:38

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»


Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα «ΔΙΩΝΗ», οι μαθητές και οι μαθήτριες της β΄ Γυμνασίου με τη συνεργασία μαθητών/τριών του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας παρουσίασαν το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά πλαισιωμένο με παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Την ευθύνη της διδασκαλίας του μουσικού συνόλου και της χορωδίας είχαν η κ. Ράνια Ρήγα και ο κ. Ηλίας Λένης, ενώ στη διδασκαλία του θεατρικού κειμένου συνεργάστηκαν η κ. Άννα Πρέντζα και η κ. Ράνια Ρήγα. Στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε bazaar από τη ΦΛΟΓΑ, το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, που εδώ και 40 χρόνια βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που νοσούν με καρκίνο και στις οικογένειές τους, μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες και στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες, που μέσα από την όμορφη προσπάθειά τους ανέδειξαν το πνεύμα των Χριστουγέννων, τη δύναμη της συνεργασίας και την ανιδιοτελή προσφορά αγάπης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, κ. Χαμπηλομάτη Παρασκευή, η οποία επεσήμανε το σημαντικό ρόλο του παραμυθιού και της μουσικής στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ανθρώπου, καθώς και τη συμβολή τους στην ανάδειξη σημαντικών αξιών, της αγάπης, της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης, οι οποίες συνθέτουν το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Το Σχολείο ευχαριστεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους συμπολίτες της πόλης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ενίσχυσαν έμπρακτα τη ΦΛΟΓΑ, το Δήμο Αρταίων για την οικονομική στήριξη, καθώς και τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για την προβολή της εκδήλωσης.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img