Αναρτήθηκε στις:07-12-23 17:20

Παρουσίαση βιβλίου: «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος-Αύγουστος 2015»


Οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και το βιβλιοπωλείο η Πολυθρόνα του Νίτσε, Φιλελλήνων 26, Άρτα, διοργανώνουν στην Άρτα παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη: «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015», εκδόσεις ΤΟΠΟΣ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη, 12 Δεκέμβρη 2023, στις 7:00 μμ, στο Επιμελητήριο Άρτας, Κ. Αιτωλού και Ν. Πριοβόλου.

Θα μιλήσουν οι: Αμπελογιάννη Βάσω, Μηχανικός, Συνδικαλίστρια, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αρταίων, Κιτσαντά Λίτσα, Συμβολαιογράφος, π. Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αρταίων, Παληγεώργος Γιώργος, Συγγραφέας – Οικονομολόγος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η: Πετροπούλου Λευκή, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας.

Ο συγγραφέας του Βιβλίου Δημήτρης Στρατούλης, π. Βουλευτής και Υπουργός θα κλείσει με σύντομη παρέμβαση.

Ο συγγραφέας αναφέρεται στο βιβλίο του στα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα το πρώτο 8μηνο του 2015, όπως αυτός τα βίωσε από θέσεις κορυφαίας πολιτικής και κυβερνητικής ευθύνης. Πως και γιατί αυτά έγιναν, ποιες διεργασίες οδήγησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνθηκολόγηση με τους δανειστές και γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε αλλιώς.

Καταγράφει την πορεία του ελληνικού λαού από την ελπίδα στην ήττα και την απογοήτευση. Αναδεικνύει ότι, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ένας άλλος δρόμος ήταν εφικτός. Επισημαίνει ότι όσα έγιναν δεν μπορούν να ξεγίνουν, αλλά ότι το παρόν και το μέλλον μπορούν να αλλάξουν, γιατί η ιστορία διαμορφώνεται από τη συνειδητή συλλογική δράση των ανθρώπων.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img