Αναρτήθηκε στις:13-05-16 10:32

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο υιός του Νείλου» του Εμμανουήλ Γ. Μαύρου

Την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στον «Μακρυγιάννη»

Τον συγγραφέα Εμμανουήλ Γ. Μαύρο και το μυθιστόρημα «Ο υιός του Νείλου» παρουσιάζουν την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 8.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» ο ομώνυμος Σύλλογος και η Άνεμος Εκδοτική.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο μιλούν ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος – συγγραφέας, και η Κατερίνα Σχισμένου, φιλόλογος. Προλογίζει και συντονίζει η Βίκυ Τριανταφύλλου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζουν η Μαρία Δανδή, φιλόλογος, και η Ζωή Μπαρτζώκα, σκηνοθέτης.

Το βιβλίο του Εμμανουήλ Γ. Μαύρου είναι ένα αιρετικό μυθιστόρημα, με κεντρικό πρόσωπο μια νεαρή, όμορφη και δυναμική αρχαιολόγο και χώρο δράσης την Αίγυπτο, ιδίως το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια. Η ηρωίδα του βιβλίου, κινούμενη από το πάθος της επιστημονικής αλήθειας και ακολουθώντας τους δρόμους της ψυχής της, συγκρούεται με μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τη θρησκεία και τη φιλανθρωπία για να καλύψουν πίσω από αυτές το βρώμικο εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και λευκής σάρκας.

Η αφήγηση κυλά μέσα από ποικίλα ερωτηματικά σχετικά με την τελική έκβαση της έρευνας που αναλαμβάνει η αρχαιολόγος για να λύσει τα μυστήρια που σκεπάζουν πρόσωπα και πράγματα ενός σκοτεινού κόσμου. Αλλά ταυτόχρονα αναρωτιέται ποια θα είναι η τύχη της ίδιας μέσα σ’ αυτά τα τοπία των αδίσταχτων εμπόρων. Θα κατορθώσει να αντέξει μέσα σ’ αυτόν τον ανελέητο πόλεμο συμφερόντων; Η απάντηση στις σελίδες του βιβλίου.

Ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος είναι σκηνοθέτης. Ξεκίνησε να γράφει βιβλία για να μεταφέρει ιστορίες που δεν μπορούν να γυριστούν ως κινηματογραφικές ταινίες στην Ελλάδα. Μεγάλη του αγάπη στη συγγραφή εξακολουθεί να είναι η ποίηση και το θέατρο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Έχει κάνει σπουδές κινηματογράφου, τηλεόρασης και επικοινωνίας. Από το 1998 έως σήμερα εργάζεται ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση, σε γνωστές για το ευρύ κοινό εκπομπές, δελτία ειδήσεων, αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Τέσσερις ταινίες του μικρού μήκους έχουν βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Για το θέατρο έχει ανεβάσει παραστάσεις με πειραματικές ομάδες. Με τη συγγραφή άρχισε να ασχολείται το 2002, γράφοντας ποίηση στα αγγλικά για τις ανθολογίες του οργανισμού poems.com.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ