Αναρτήθηκε στις:28-04-16 11:24

Παρουσιάστηκε το Σάββατο 16 Απριλίου στα Ιωάννινα το νέο βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη


Μετά τις επιτυχημένες παρουσιάσεις του βιβλίου «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το κόμμα των Φιλελευθέρων στην Ήπειρο», εκδόσεις Historical Quest, του συγγραφέα, Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη, σε Θησείο, Άρτα, Μενίδι, Αμφιλοχία, το ταξίδι συνεχίστηκε στα Ιωάννινα. Το βιβλίο παρουσίασε η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Η παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στις 19:30 μ.μ., στον πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Για το βιβλίο μίλησαν ο Δημήτριος Ράπτης, διδάκτορας Φιλολογίας, ο Απόστολος Παπαϊωάννου Ομότιμος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας. Συντονιστές ήταν οι Στέφανος Τσιάλος και Ανδρέας Δήμος. Βασικός πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Σπυρίδων Σίμος, δημοσιογράφος, εκδότης που πολιτεύτηκε στην περιοχή της Άρτας στην οποία και εξελέγη βουλευτής. Ρομαντικός και οραματιστής, πίστεψε στο Βενιζέλο και την πρόθεσή του να εκσυγχρονίσει τη χώρα. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για ένα βιβλίο δομημένο με σαφή διάρθρωση, με περιεχόμενο βασισμένο σε τεκμήρια όπως φωτογραφικά ντοκουμέντα, ομιλίες σε κοινοβουλευτικές ομάδες, επιστολές πολιτικών προσώπων, αποκόμματα εφημερίδων και με πρόθεση αποκάλυψης της τότε ιστορικής πολιτικής πραγματικότητας στον συγγραφέα.

Η εκδήλωση έκλεισε με το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Μια ακόμη γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας έλαβε χώρα στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων.

Χρήστος Αλεξόπουλοςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ