Αναρτήθηκε στις:07-12-18 13:06

Έγκλημα στον παράδεισο


Γράφει η Κατερίνα ΣχισμένουΠαρουσιάστηκε στο χώρο του Δημαρχείου της Φιλιππιάδας το καινούργιο βιβλίο της ηπειρώτισσας συγγραφέως Τατιάνας Αβέρωφ Έγκλημα στον παράδεισο απ’ τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ένας αντιφατικός και οξύμωρος τίτλος για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα καθηλώσει τον αναγνώστη όπως μας καθήλωσε κι εμάς η ποιοτική βιβλιοπαρουσίαση από τις κυρίες Ι. Παππά και Ε. Μάστορα φιλολόγους. Εξαιρετικές οι προσεγγίσεις τους - της πρώτης που μίλησε για το συνολικό έργο της Τατιάνας Αβέρωφ, της δεύτερης για το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα Έγκλημα στον παράδεισο.

Ο Σύλλογος «Περί Βιβλίου Φιλιππιάδας πάντα δίπλα στον πνευματικό πολιτισμό και γράμματα, αποδεικνύει πως κανένας τόπος δεν είναι μικρός όταν το μυαλό είναι μεγάλο. Συντονιστής ο Χρήστος Αναγνώστου που είναι και πρόεδρος του συλλόγου. Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο ανάγνωσμα από το ευφυές αυτό αστυνομικό μυθιστόρημα που μας οδηγεί σ’ ένα έγκλημα αλλά ταυτόχρονα ηθογραφεί, περιγράφει, ασκεί κριτική σε πολλά επίπεδα, στην διαφορετικότητα, στο στιγματισμό, στα στερεότυπα , τις προκαταλήψεις και τη ζηλοφθονία οδηγώντας σε εγκλήματα στον παράδεισο κι όχι μόνο.

Ελπίζουμε να εξάψαμε αρκετά την περιέργεια του αναγνώστη που θα συναντήσει εκεί μέσα, στις γραμμές και την πλοκή του έργου τα σημάδια της ελληνικής μικρής και μεγάλης κοινωνίας. Παράδεισοι που με τους ανθρώπινους νόμους της μοχθηρίας και της κακίας μετατρέπονται σε μικρές κολάσεις... Μετά από το Ξέφωτο, ένα έγκλημα στον παράδεισο και περιμένουμε τη συνέχεια της συγγραφέως που την ευχαριστούμε θερμά για κάθε της λέξη και γραμμή.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ