Άρτα: Αυτοδιοικητικά πρόσωπα στο προσκήνιο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Μαΐου – Σε δύο δόσεις οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με επιδοτήσεις έως 80% - Μέσω λογαριασμών ρεύματος η συμμετοχή
ΔΥΠΑ: Από 20 Απριλίου αιτήσεις για επιδότηση έως 14.220 ευρώ - Ποιους αφορά
Συνάντηση Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ
Μερόπη Τζούφη: «Η κυβέρνηση επιτρέπει κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Νέα «ραβασάκια» ετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων που διαθέτουν οι υπηρεσίες θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο οπότε θα αποσταλούν τα νέα ειδοποιητήρια, με τα πρόστιμα.
Μετά την πρώτη διασταύρωση η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει σε πάνω από 1,15 εκατ. ιδιοκτήτες πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία στο σύστημα εμφανίζονται επί τους παρόντος, 430.000 ανασφάλιστα οχήματα ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός λόγω των λαθών που είχαν προκύψει.
Μάλιστα το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου φαίνεται ότι έχουν ασφαλιστεί επιπλέον 505.000 οχήματα καθώς στα τέλη Μαΐου ο συνολικός αριθμός ασφαλισμένων οχημάτων ανέρχονταν σε 5,7 εκατ. ενώ στα τέλη Ιουλίου ο συνολικός αριθμός είχε ξεπεράσει τα 6,2 εκατ. οχήματα. Σε όσους τελικά αποσταλεί ειδοποιητήριο καλούνται να πληρώσουν τα εξής πρόστιμα:
- 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.ε.
- 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.
- 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε.
- 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.
Όσον αφορά στα προβλήματα της πρώτης διασταύρωσης οφείλονται κατά κύριο λόγο στα λανθασμένα στοιχεία για τα κλεμμένα οχήματα, οχήματα που έχουν καταστραφεί αλλά δεν έχουν διαγραφεί και στα οχήματα από κληρονομιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η λύση οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων με ηλικία άνω των 14 ετών που δεν βρίσκονται πλέον στην κατοχή τους, είτε γιατί έχουν καταστραφεί ή κλαπεί να πληρώνουν ένα παράβολο αξίας 20 ευρώ και με επιπλέον μια υπεύθυνη δήλωση να διαγράφονται τα οχήματα οριστικά από τα ηλεκτρονικά αρχεία.
