Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ 1.000.000 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες που δηλώθηκαν στους δύο τελευταίους νόμους για τα αυθαίρετα. «Πρωταθλήτρια» παραμένει η Ανατολική Αττική, όπου δηλώθηκαν περίπου 76.600 πολεοδομικές παρανομίες, με συνολικό εμβαδόν μεγαλύτερο των 8 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.
Η ισχύουσα ρύθμιση θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 23 Σεπτεμβρίου, αν δεν αντικατασταθεί νωρίτερα από το νέο πλαίσιο που θα φέρει μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο συνολικός αριθμός των αυθαιρέτων που ξεκίνησαν τη διαδικασία νομιμοποίησης, με βάση τους ν. 4014/11 και ν. 4178/13, είναι 1.019.410.
Από αυτά, οι 632.236 έχουν δηλωθεί στο ισχύον σήμερα πλαίσιο, οι 304.150 «μεταφέρθηκαν» από το παλαιό πλαίσιο στο ισχύον και ακόμα 83.024 στο παλαιό. Το σύνολο των εσόδων από τους δύο νόμους είναι σήμερα 1.941.251.896 ευρώ (καταλήγουν στο Πράσινο Ταμείο).
Η Ήπειρος κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις στη σχετική λίστα με τον αριθμό των προς νομιμοποίηση αυθαιρέτων να ανέρχεται στις 21.268.
