Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Το πρόγραμμα μπορεί να παρέχει προκαταβολή έως 2000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα με το πέρας των εργασιών. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα Ανακαινίζω – Ενοικιάζω:
• Στα εισοδηματικά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ το χρόνο και
• η ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Ακομη, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος. Σκοπός της προσθήκης αυτής είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας του προγράμματος και η βέλτιστη δυνατή προσέλκυση και εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των δικαιούχων.
Επιπλέον, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%, ενώ μέχρι πρότινος προβλεπόταν το ποσοστό αυτό έπρεπε να είναι μεγαλύτερο του 50% επί του ακινήτου. Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην αποκλειστούν ζευγάρια ή οικογένειες με ιδανικά μερίδια επί της εκάστοτε ιδιοκτησίας.
Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών και αφορά την επιδότηση του κόστους της ανακαίνισης για κενές κατοικίες που θα μισθωθούν, έως 40% επί των τιμολογίων εργασιών και υλικών ανακαίνισης και έως 10.000€. Μέρος της επιδότησης, έως του 50%, μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή.
Στόχος η αξιοποίηση 12.500 κενών κατοικιών.
