Αναρτήθηκε στις:10-08-18 13:36

Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά


Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ICSD στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Νικολάου Σκουφά υλοποιεί την πράξη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά» η οποία είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού Δήμου Νικολάου Σκουφά που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, σχολικά είδη, βιβλία, κατεψυγμένα προϊόντα, παιχνίδια,cd κλπ και στεγάζεται σε ισόγειο κατάστημα στο Νεοχώρι του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Ωφελούμενοι του έργου είναι όλοι όσοι κατοικούν στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οι αντιμετωπίζοντες φτώχεια ή και τον κοινωνικό αποκλεισμό, Άτομα με Αναπηρία, Ηλικιωμένους, Μετανάστες, Ρομά κλπ).

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων, κατοίκων του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τη χρονική περίοδο από 1 Οκτωβρίου 2018 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019 καθώς και για την επανένταξη των ήδη ωφελούμενων απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις σε δυο στάδια ως εξής:

1η Κατηγορία αιτήσεων που αφορά στα άτομα που είναι ήδη ωφελούμενοι από τον Ιανουάριο 2018 έως και σήμερα.

Οι ωφελούμενοι δημότες θα πρέπει να καταθέσουν ξανά το φάκελό τους προκειμένου να γίνει επαναξιολόγησή του με βάση τα κριτήρια του κανονισμού λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και επανένταξή τους εφόσον πληρούν τα κριτήρια. Ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών επανένταξης για τους ήδη ωφελούμενους: 20 Αυγούστου 2018 – 31 Αυγούστου 2018.

2η Κατηγορία αιτήσεων που αφορά στους υπόλοιπους δημότες Νικολάου Σκουφά οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στη δομή.

Ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών ένταξης: 3 Σεπτεμβρίου 2018 – 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ, είτε στο Κέντρο Κοινότητας στον Άγιο Δημήτριο ή στο ισόγειο κατάστημα στο Νεοχώρι του Δήμου Νικολάου Σκουφά καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 09:00-14:00 όπου θα υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο εν λόγω έργο προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΔΤ

2. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017)

3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

4. Ε1 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 (ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ)

5. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

6. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ή ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ)

7. ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΟΝΕΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ

8. ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ / ΑΜΕΑ, ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣΚΕ.Π.Α

9. ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67%, ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ-ΚΕ.Π.Α

10. ΟΥΣΙΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΚΑΝΑ

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, δεν δικαιούνται τα αγαθά που διαθέτει η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησής της από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ