Αναρτήθηκε στις:01-02-18 12:27

Σύλλογος Γυναικών Άρτας (μέλος της ΟΓΕ): Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους αγρότες


Ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας (μέλος της ΟΓΕ) συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής μας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων έχουν βγει στον αγώνα ενάντια στο ξεκλήρισμά τους.

Στο στόχαστρο της πάλης τους βρίσκονται η πολιτική της ΕΕ, των μνημονίων και της κυβέρνησης. Τα μέτρα που εφαρμόζουν στo πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, των μεγαλοαγροτών, όταν παράλληλα αυξάνεται το κόστος για τους μικρομεσαίους αγρότες, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, την περικοπή των επιδοτήσεων αλλά και γενικότερα το κόστος της παραγωγής τους.

Tα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αφορούν και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στις γυναίκες της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης ή εποχιακά εργαζόμενες.

Γυναίκα της υπαίθρου, είναι η ίδια η πολιτική που ευθύνεται για την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τον αποκλεισμό παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, τις τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ. Η ίδια πολιτική που σε κάνει να αγοράζεις πανάκριβα τα προϊόντα από τα καταστήματα και μάλιστα εισαγόμενα τη στιγμή που η χώρα μας και η περιοχή της Άρτας θα μπορούσε να στηριχτεί στην αγροτική παραγωγή.

Τέρμα πια στη λογική που καλλιεργούν ότι η ανάπτυξη έρχεται, οπότε ας περιμένουν και οι αγώνες... Δε χωράει άλλη υπομονή πια, η ανάπτυξη δεν είναι για το φτωχό εργαζόμενο, αλλά για τους λίγους. Αυτή η αναμονή πέρασε τα μέτρα χωρίς κίνδυνο. Κανείς δε θα σου λύσει τα προβλήματα, αν εσύ δεν παλέψεις για τη ζωή σου. Μην περιμένεις σωτήρες, οργανώσου στον αγώνα.


ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!


ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 7:00 μ.μ. στον ΚΟΜΒΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img