«Υπόθεσις 69» από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας
Έναρξη διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο πλαίσιο του ΕΠΕΣ
Αιτήσεις συμμετοχής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας για το σχολικό έτος 2026-2027
«Freedom Inside 2026»: Το στρατηγικό πλάνο της Freedom Holding Corp. για ένα ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα υπηρεσιών
Πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα – Μεταρρυθμίσεις και κυβερνητικοί στόχοι
Η Πειραιώς και η Accenture ιδρύουν AI Hub στην Ελλάδα αξιοποιώντας τεχνολογίες της Anthropic

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθηγητή κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, και τον διευθύνοντα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών του ΙΤΕ στα Ιωάννινα, καθηγητή κ. Σάββα Χριστοφορίδη, είχε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ι.Τ.Ε. για την επίβλεψη εκ μέρους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας δύο έργων κατασκευής κτιρίων του Ι.Τ.Ε. στα Ιωάννινα («Υποδομή Έρευνας και Καινοτομίας του ΙΤΕ στα Ιωάννινα») και στην Πάτρα («Καινοτόμος Εγκατάσταση Πράσινης Ενεργειακής Μετάβασης στη Πάτρα»).
Το κτίριο του Ι.Τ.Ε. στα Ιωάννινα αναμένεται να υλοποιηθεί παράλληλα με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και θα χρηματοδοτηθεί εξίσου από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η ανέγερση του νέου του κτιρίου του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί σε έκταση που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εντός της Πανεπιστημιούπολης. «Το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών του Ι.Τ.Ε. θα ανεγερθεί σε κοντινή έκταση με το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μετατρέψουν την περιοχή σε «κύτταρο» καινοτομίας και έρευνας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης.
