Η Πειραιώς και η Accenture ιδρύουν AI Hub στην Ελλάδα αξιοποιώντας τεχνολογίες της Anthropic
Ταυτοποιήθηκε ανήλικος στην Άρτα για κλοπές κατ’ εξακολούθηση
Με 1 Διαμαντένιο και 2 Χρυσά βραβεία διακρίθηκε η ΗΠΕΙΡΟΣ στα Monde Selection Quality Awards 2026
Επιμορφωτική συνάντηση για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Ημερίδα για το Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών Πρέβεζας: Μια νέα αρχή
Συνάντηση Γ. Στύλιου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θ. Δαβάκη – Στο επίκεντρο η αξιοποίηση των στρατοπέδων της Άρτας

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προχώρησαν χθες (27/3) το μεσημέρι στην κατάσχεση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς, που βρέθηκαν σε περιοχή των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε ακίνητο του κατηγορούμενου, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ξυλόγλυπτο βημόθυρο, αποτελούμενο από δύο φύλλα και
• ξυλόγλυπτο πεσσό.
Από την εξέταση που διενεργήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, εκτιμάται ότι τα παραπάνω αντικείμενα χρονολογούνται στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα και εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
