Πρωτιά της ΕΚΟ στη δημοσίευση Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντων (EPDs) για τα λιπαντικά της
Ιωάννινα: Οδηγούσε αυτοκίνητο ενώ του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων την Δευτέρα 20 Απριλίου
«Όραμα Δημιουργίας»: Πόρισμα–καταπέλτης για τον Συνεταιρισμό Αθαμανίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπερυπολογιστής της NASA προβλέπει πότε θα έρθει το «Τέλος του Κόσμου» - Είναι νωρίτερα από ότι περιμέναμε
Παρεμβάσεις Γ. Στύλιου στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Άρτας

Νέα επιστολή απέστειλαν οι Σύλλογοι «ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας - Ποδόσφαιρο» και «Αναγέννηση Άρτας - Χάντμπολ» προς τον Δήμαρχο Αρταίων, σχετικά με τη μεταστέγαση των γραφείων τους. Συγκεκριμένα:
«Σε απάντηση της επιστολής σας (23-6-2021), έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:
- Σχετικά με τις λυόμενες αίθουσες, ότι είναι κατάλληλες και λειτουργικές επειδή αναγκαστικά φιλοξενούν μαθητές (λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών), δεν σημαίνει ότι είναι ιδανικές για στέγαση κάποιου φορέα. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν πάμπολλες διαμαρτυρίες ανά την Επικράτεια από Συλλόγους γονέων και μαθητών (καταλήψεις – πορείες κλπ).
- Η ετήσια επιχορήγηση του Δήμου και σας ευχαριστούμε πολύ, δίδεται από τους Δήμους όλης της Χώρας με Νόμο του Κράτους, σε ποσοστό επί της επιχορήγησης από το Υπουργείο προς τους Δήμους. Τώρα αν τηρείται ο Νόμος ως προς το ποσοστό της επιχορήγησης είναι άλλο θέμα. Εξ άλλου είναι υποχρέωση η παροχή υλικών υποδομών για τους Δημότες και Συλλόγους καθόσον οι Αθλητικοί – Πολιτιστικοί Σύλλογοι προσφέρουν Κοινωνικό έργο.
- Ως προς την αξιοποίηση δημοτικών χώρων, έχουμε να επισημάνουμε ότι επικεντρωθήκατε στοχευμένα στην υπόγεια – έστω ημιυπόγεια αίθουσα και όχι ισόγεια, ωσάν να μην υπάρχει άλλος χώρος, Δημοτικός ή ιδιωτικός να στεγάσει την συγκεκριμένη δομή σε πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό χώρο από το υπάρχον υπόγειο. Το παλαιό Νοσοκομείο είναι σχεδόν άδειο (δεν έχει σημασία αν είναι Δημόσιο κτίριο, εξ άλλου και το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της δομής Δημόσιο είναι) Άλλωστε το Νοσοκομείο φιλοξενεί δομή, παραχωρώντας χώρο για τον Σύλλογο ΑΜΕΑ. Το σύγχρονο κτήριο του Ναού Αγίου Δημητρίου στην οδό Αγίας Σοφίας, που είναι ανενεργό, οι δομές αυτές, συνεργάζονται με την εκκλησία αφού επιτελούν το ίδιο Κοινωνικό έργο και άλλα κτίρια.
- Η ομάδα Χάντμπολ της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ δεν διαθέτει γραφεία στο Κλειστό Γυμναστήριο. Το γραφείο αυτό έχει παραχωρηθεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στην ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Χ.ΒΔ.Ε), παράρτημα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΔΟΣ (Ο.Χ.Ε.).
- Η παραχώρηση χώρου στην Δημοτική βιβλιοθήκη μας χαροποιεί και επαινούμε την ενέργεια αυτή του Δημάρχου για δημιουργία Αθλητικού Αρχείου.
Τέλος, θεωρούμε ότι με την ενέργειά σας, δεν υπάρχει κατανόηση, αλλά και συνεργασία από πλευράς σας, αφού η απόφασή σας έγινε χωρίς κάποια συνεννόηση μαζί μας, αλλά με αυταρχικό τρόπο και μη λαμβάνοντας υπ όψιν την κοινή γνώμη του λαού της Άρτας».
