Άρτα: Αυτοδιοικητικά πρόσωπα στο προσκήνιο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Μαΐου – Σε δύο δόσεις οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με επιδοτήσεις έως 80% - Μέσω λογαριασμών ρεύματος η συμμετοχή
ΔΥΠΑ: Από 20 Απριλίου αιτήσεις για επιδότηση έως 14.220 ευρώ - Ποιους αφορά
Συνάντηση Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ
Μερόπη Τζούφη: «Η κυβέρνηση επιτρέπει κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία»

Δεμένα για 48 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, μετά την απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσε το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας- Παξών και Διαποντίων νήσων «Ο Άγιος Σπυρίδων».
Η απεργία θα ξεκινήσει από την Τρίτη τα μεσάνυχτα, 23 Φεβρουαρίου, και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη τα μεσάνυχτα 24 Φεβρουαρίου, με προοπτική κλιμάκωσης.
Οι ναυτεργάτες απαιτούν, «την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για το έτος 2021 αλλά και του 2020 που ακόμα εκκρεμεί, την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, την κατάργηση της τροπολογίας του ΝΔ 187/1973 σχετικά με τη μείωση στα πρόστιμα που επιβάλλονται για την παραβίαση του χρόνου εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών, το επίδομα ειδικού σκοπού να καταβάλλεται άμεσα στους ναυτικούς και όχι μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, οι συντάξεις και τα εφάπαξ να καταβάλλονται σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι υπάρχουν ναυτικοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί το 2015 και δεν έχουν πάρει ολοκληρωμένη σύνταξη, η από ξηράς πρόσδεση και λύση των Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων ανοικτού τύπου να γίνεται από λιμενεργάτες και όχι από το πλήρωμα με ευθύνη πλοιάρχου», ενώ αναμένουν «την ικανοποίηση προηγούμενου αιτήματός τους σχετικά με την διάθεση πλωτού ασθενοφόρου για τις ανάγκες των κατοίκων της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων νήσων».
