Αναρτήθηκε στις:11-01-18 10:51

Δήλωση Κοντονή ότι «η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη»


Γράφει ο Ηλίας Αθ. Καραθάνος


Με αφορμή και την ομολογία Κοντονή ότι «η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη», νομίζουμε πως θα πρέπει, να αναπτυχθεί και να γιγαντωθεί στην Ελλάδα, όπως έγινε στην Ρωσία, ένα κίνημα με βασική ιδέα και παραδοχή το περιεχόμενο της εν επικεφαλίδι ρήσης.

Οι Ρώσοι με εθνική υπερηφάνεια, με φρόνημα υψηλό, με ξεχωριστό καμάρι διακηρύσσουν διάπλατα, όπως εξάλλου κι ο Κοντονής, ότι «Η Ρωσία δεν είναι Ευρώπη», εννοώντας πως εκεί (στη Ρωσία) υπάρχει περισσότερη πειθαρχία, αυστηρότερος έλεγχος κι η ελευθερία δεν καταντάει ασυδοσία με κατάχρησής της. Ακόμη έτσι βεβαιώνουν την ιδιαιτερότητά τους έναντι της Ευρώπης. Με τα λόγια τους δεν επισημαίνουν βέβαια την γεωγραφική ταυτότητα.

Βλέπουμε δηλαδή ότι ο άρτια καταρτισμένος νομικά Υπουργός μας Δικαιοσύνης, με την παραπάνω δήλωσή του, εκφράζει μία αλήθεια, κατ’ αναλογία με την περίπτωση των Ρώσων. Εξάλλου αυτό αρμόζει κι εμείς να υιοθετήσουμε πλήρως και να εκστομίσουμε θαρραλέα ότι «Η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη».

Με άλλα λόγια, η χώρα μας δεν είναι Ευρώπη της παρακμής, της ανωμαλίας και της κατεδάφισης, μέσα απ’ τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες όλων εκείνων των αρχών κι αξιών, που εμείς θεωρούμε σπουδαίες και πολύτιμες για το παρόν και το μέλλον του λαού ολοκλήρου και σε εθνικό επίπεδο.

Πρέπει να αναλογιστούμε για την ωφέλεια που αποκομίζομε απ’ την Ενωμένη Ευρώπη, δεδομένης της σαπίλας, της παρακμής, που επικρατεί εκεί, της διαφορετικής ιστορικής διαδρομής που ακολουθήσαμε το Μεσαίωνα, οπότε το Βυζάντιο διέπρεπε πνευματικά, ενώ η Δύση κείτονταν στο τέλμα της υλοφροσύνης και του ορθολογισμού που αποξήρανε τον συναισθηματισμό, ο οποίος ισορροπεί τη συμπεριφορά και της άκρας ατομικής ή ομαδικής συμφεροντολογίας κι ιδιοτέλειας, πυξίδα που δηλώνει την Δυτική ένδεια στην ανάπτυξη της εσωτερικής διεργασίας που εκφράζει η πνευματική έλλειψη.

Εμείς θέλουμε μια ανθρώπινη Ευρώπη, κοιτίδα της προόδου, όπως ήταν τότε η ΕΟΚ του Ζεσκάρ Ντεσταίν και του Σμίτ, που υπολογίζει τις εθνικές ιδιαιτερότητες των μελών, διακρίνοντας τα συνδεδεμένα Κράτη. Πάνω απ’ όλα χριστιανική, όπως καθιερώθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη.

Μια τέτοια Ευρώπη, όπως είναι σήμερα κι όχι όπως την ονειρεύθηκαν οι πρωταίτιοι της Ένωσης, ας μας λείπει, γιατί κατά τα φαινόμενα, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι οι μηχανισμοί της δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα προβλήματα του παρόντος και τα πιο οξυμμένα του μέλλοντος. Την πρωτοκαθεδρία σ’ αυτές τις αποδείξεις επέχει η ελληνική οικονομική κρίση.

Αυτή την τόσο αδύναμη δεν τη θέλουμε, καθώς φανταστήκαμε δι’ αυτής, την υλοποίηση του ρητού: «Η ισχύς εν τη ενώσει», όταν ενταχθήκαμε στα πλαίσιο των μελών της και μάλιστα στον πρώτο πυρήνα, της Νομισματικής Ένωσης, με πρώτη αρχή αυτή της αλληλεγγύης μεταξύ των εταίρων.

Αυτή η Ευρώπη έχει ως σήμα κατατεθέν την μασονία, τις Στοές, τον Μωαμεθανισμό και τις Λέσχες. Αυτά την κατευθύνουν, μαζί με τους αδίστακτους χρηματανθρώπους, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την ψευτοπολυπολιτισμικότητα. Πρόκειται για την Γηραιά Ήπειρο, που οι πάτρονές της την διαλύουν μέσω της λαθρομετανάστευσης. Αυτή η Ευρώπη, που κατά το έτος 2040, σύμφωνα με τους ειδήμονες, θα είναι πλειοψηφία οι έγχρωμοι Μωαμεθανοί. Αυτή είναι υποβάθμιση, πισωγύρισμα και θάνατος για την Ελλάδα του Αναστημένου.

Η κατά βάθος αναχρονιστική και κατά βάση που προέκυψε αντιχριστιανική, Ευρώπη είναι σύμφωνα με τον άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς, η χώρα των Γεργεσηνών του Ευαγγελίου, οι οποίοι απέρριψαν κι απέπεμψαν κιόλας τον Χριστό και Του ζήτησαν επιτακτικά να εγκαταλείψει τη χώρα τους.

Αυτό το γεγονός επιπροσθέτως κι ανάγλυφα φαίνεται στην γελοιοποίηση των αρχαιοελληνικών αριστουργημάτων τέχνης, στην ανατροπή κάθε στοιχειώδους οικονομικής επιστημονικής έννοιας, με εφαρμογή ανορθόδοξων κι αντιφασκόντων μνημονίων, αφαίμαξη χάρη της αχαλίνωτης, κερδοσκοπικής τους και λαίμαργης ιδιοτέλειάς τους πάνω στο ανήμπορο «πτώμα» της Ελλάδας Έτσι έδειξαν οι κερδοσκόποι τα βάρβαρα κι απάνθρωπα ένστικτά τους, δικαιολογώντας την βάναυση αυτή πράξη τους, με το εκδικητικό ρητό που ταιριάζει στα πλαίσια της ζούγκλας: «Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται»

Αν θέλουμε να μείνουμε πιστοί στον Χριστό και να μην κολλήσουμε κι εμείς τα τρωτά και τις πνευματικές αρρώστιες αυτής της αξιοθαύμαστης (!) κατάντιας της εύρωστης κάποτε Ευρώπης, νοσταλγού παντός. Επιτέλους μετά τον τυχοδιωκτισμό και την ψυχρότητά της, ας απομακρυνθούμε το ταχύτερο από αυτήν για να προλάβουμε περαιτέρω επιδείνωσή της, που να πέσει πάνω μας σαν μίασμα.

Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε ανάγκη μίμησης, ούτε παραδειγματισμού από αυτούς, αφού αν ενσκήψουμε στην πολύχρονη ιστορία μας, θα ανακαλύψουμε, τόσο από την ειδωλολατρική, όσο κι απ' την χριστιανική, άριστα παραδείγματα ανθρωπιάς, εξόδου από λαβύρινθους πολλαπλών δυσκολιών, νίκης του πνεύματος επί της ύλης

Αν θα βγούμε από την Ενωμένη Ευρώπη και το κοινό νόμισμά της, το ευρώ, όπως έκανε προσφάτως η Αγγλία, η οποία είναι καλύτερος γνώστης της διεθνούς κατάστασης, αποτελεί βέβαια, ένα πολύ σπουδαίο άλλο θέμα.

Αυτό που εμείς προτείνουμε αυτή τη στιγμή και μάλιστα του δίνουμε προτεραιότητα, είναι να φύγουμε τροπικά και πολιτιστικά κι ως νοοτροπία, από την επίδραση, επιρροή κι οποιοδήποτε βεληνεκές της Ευρώπης.

Αλλά κι εμείς στο εξής, να μην είμαστε δουλόφρονες, ευπειθείς, δουλοπρεπείς, καρεκλοπόδαροι και «βασιλικότεροι του βασιλέως»., για να είμαστε αρεστοί στους «Μεγάλους». Αν θα φύγουμε και πολιτικο-οικονομικά, θα κριθεί από την τροπή των εθνικών μας συμφερόντων. Σημειωτέον ότι δεν λογίζεται ξέχωρα το οικονομικό απ’ το πολιτικό σκέλος. Δεν είναι ηθικό «αλλού να τρώμε κι αλλού να δίνουμε».

Δεν εννοείται με το ένα πόδι να είμαστε στη βάρκα του ΝΑΤΟ και με το άλλο της Ρωσίας. Μόνον η λύση της ανεξαρτησίας σε όλους τους τομείς προκρίνεται. Μόνοι μας και με ευθύνη μας, πρέπει να χαράξουμε την πορεία μας.

Διαθέτουμε αξιόλογους οικονομολόγους, διαπρεπείς επιστήμονες διεθνούς κύρους και καριέρας, από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε τη σοφία, κάτω από το πρίσμα της πανσοφίας του Θεού. Γι’ αυτό χρειάζεται: «Θάρρος, Ελλάδα και Χριστός». Αυτή είναι η ανακεφαλαίωση του παρόντος πονήματος.

Το πνεύμα της Ευρώπης, εκτός της πανθρησκευτικής σούπας, που εισάγει, με την οποία ταΐζει τα παιδιά μας, τα νέα μεταλλαγμένα θρησκευτικά που μας προτείνει, προσπαθεί να απενεργοποιήσει και τα υγιή αντανακλαστικά της νεολαίας, απέναντι στον κίνδυνο της διάρρηξης του κοινωνικού κι εθνικού ιστού από την αθρόα κι ανεξέλεγκτη παράνομη ή λαθραία μετανάστευση.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, γιατί διαστρεβλώνει ακόμη και την διδασκαλία των αγίων, για να προωθηθεί το προδοτικό σχέδιο διάλυσης της χώρας μας, μέσω της λαθρομετανάστευσης Αυτό είναι σχέδιο του Τζωρτζ Σόρος και των ΜΚΟ, που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι υλοποιήθηκε από την πολιτική ορθότητα, με την προσέγγιση στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η Ευρώπη δηλαδή παντοιοτρόπως προσπαθεί να διαβρώσει την ελληνική κοινωνική σύμπνοια, σε συνδυασμό με τον εσωτερικό τοποτηρητικό παράγοντα συντελούν στην εθνική προδοσία, με ποικιλία οχημάτων.

Ας ληφθεί υπ’ όψη ότι κατ’ ευλογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα «Τμήματα Δίωξης της Λαθρομετανάστευσης», τα οποία λειτουργούσαν μέχρι πρότινος από την Ελληνική Αστυνομία, έχουν μετατραπεί πλέον σε «Τμήματα Διαχείρισης της Μετανάστευσης» κι η αλλαγή του τίτλου δηλώνει επίσης την πρόθεση.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ