Αναρτήθηκε στις:01-02-24 14:50

Δράση Γυναικών Άρτας: «Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις γυναίκες στην Άρτα!»


Της Ειρήνης Κατσούλα



Το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε, σε γνωστό κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Άρτας, η κοπή της βασιλόπιτας του νεοσύστατου συλλόγου γυναικών “Δράση Γυναικών Άρτας”. “Μαζί Μπορούμε” είναι το σύνθημα του νέου συλλόγου και πληθώρα γυναικών της Άρτας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό δίνοντας ένα ηχηρό παρών στην εκδήλωση αυτή. Η επιμόρφωση των γυναικών σε διάφορους τομείς, η εξάλειψη κάθε μορφής βίας εναντίον αυτών, η υπερπήδηση των προβλημάτων στην καθημερινότητά τους τόσο στο εργασιακό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον κ.α. είναι μερικοί από τους στόχους που έχει θέσει στο επίκεντρο των μελλοντικών δράσεών του ο σύλλογος “Δράση Γυναικών Άρτας”.

Η Πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, Λευκή Πετροπούλου, μας δήλωσε χαρακτηριστικά για την πρωτοβουλία αυτή που πήρε “σάρκα και οστά” τα εξής: “Είναι μια πρωτοβουλία μιας ομάδας Αρτινών γυναικών που έχουν έναν κοινό στόχο, να θέλουν δηλαδή να συμβάλλουν στη βελτίωση και ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στην τοπική κοινωνία, στο να αφυπνίσουν, να πληροφορήσουν. Ως σύλλογος θέλουμε να προσφέρουμε κοινωνικά, να ενθαρρύνουμε την αλληλεγγύη, αλλά όχι μόνο αυτό. Θέλουμε να ενισχύσουμε πνευματικά τα μέλη μας μέσω επιμορφωτικών δράσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα αφορούν διάφορους τομείς, όπως την υγεία, την εργασία, την οικογένεια. Οι στόχοι μας είναι πολλοί και πολύπλευροι. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε και τον εθελοντισμό και να προωθήσουμε την τοπική πολιτιστική μας κληρονομία. 21 ιδρυτικά μέλη λοιπόν ενωθήκαμε για αυτόν τον σύλλογο και υπάρχει η όρεξη για δράσεις, τις οποίες ελπίζουμε να πετύχουμε!”.


Να σημειώσουμε ότι τα 21 ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι τα εξής:


Λευκή Πετροπούλου

Γιώτα Σταμάτη

Λαμπρινή Ρίζου

Ευαγγελία Βλάχου

Βασιλική Λιόντου

Λένα Σταμάτη

Ζωή Μπαρμπαλιά

Μαρία Τζιομάκη

Ειρήνη Πουρναρά

Αφροδίτη Νίκου

Εύη Καλοκαίρη

Φαίη Μαγκλάρα

Φωτεινή Πανούλα

Ράνια Μέγα

Ρούλα Γιαννάκη

Πένυ Καρακώστα

Βικτωρία Παπαδημητρίου

Σοφία Χρηστίδη

Μάρθα Τάση

Θεοδώρα Μπαζάτη

Μαριάνθη Σακαγιάννη

Κλείνοντας, ο “Μαχητής” εύχεται Καλή Επιτυχία στον νεοσύστατο σύλλογο “Δράση Γυναικών Άρτας” και αναμένουμε από αυτόν να δούμε σύντομα σημαντικές και ουσιαστικές για την τοπική μας κοινωνία δράσεις!



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img