Αναρτήθηκε στις:09-05-23 02:32

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άρτα - Ήττα εντός έδρας για τον κ. Τσίπρα


Ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε εχθές στην Άρτα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Στην κατάμεστη από φίλους και οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας αίθουσα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αρταίων, ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ειδικά εδώ, στην Άρτα, η απόφαση των Αρτινών έχει διπλή σημασία. Θυμάμαι ότι στις εκλογές του 2019 χάσαμε την πρωτιά για λίγες εκατοντάδες ψήφους. Το μήνυμα που θα στείλετε θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά στην Άρτα», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Είναι ένα μήνυμα που έρχεται από το Αθαμάνιο, από τους συγχωριανούς του κ. Τσίπρα, που τον ξέρουν καλύτερα. Ας ετοιμαστεί για μια ακόμη ήττα εντός έδρας. Στις 21 Μαΐου θα γιορτάσει η δημοκρατία, η αυτοδύναμη ΝΔ και η αυτοδύναμη Ελλάδα».

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ


Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της προηγούμενης τετραετίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση ύψωσε αναχώματα και κράτησε την κοινωνία όρθια και ενωμένη, παρά τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, όπως τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, την πανδημία, την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την παγκόσμια καταιγίδα ακρίβειας και τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θωράκισε τα σύνορά της, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν παρέκκλινε στιγμή από τις δεσμεύσεις της, καθώς μείωσε τους φόρους, ενίσχυσε τις επενδύσεις, στήριξε το εισόδημα με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, ενίσχυσε τις ένοπλες δυνάμεις και το κύρος της χώρας στο διεθνές περιβάλλον. «Μέσα σε μια τετραετία, η Ελλάδα από χώρα σκορποχώρι, έγινε πατρίδα με σύνορα σε γη, αέρα και θάλασσα», τόνισε χαρακτηριστικά.


ΗΠΕΙΡΟΣ-ΑΡΤΑ


Σε περιφερειακό επίπεδο, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη ανάδειξης των πολιτιστικών θησαυρών της Ηπείρου και της σύνδεσης του πολιτισμού της με τον πρωτογενή τομέα, καθώς η περιοχή παρουσιάζει τουριστικές δυνατότητες όλες τις εποχές του χρόνου. Για την Άρτα, αναφέρθηκε στα σημαντικά αρδευτικά έργα, όπως το φράγμα Κομποτίου, στα εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδιάδα της Άρτας, στο Βιοτεχνικό Πάρκο, στην αποκατάσταση του Ιμαρέτ, στη σωστή αξιοποίηση του Ξενία, στις σημαντικές παρεμβάσεις για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της Παρηγορήτισσας και την αναπαλαίωση του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ


Δίνοντας το στίγμα του για την επόμενη τετραετία, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε αυξήσεις κατά 25% σε μισθούς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, καθώς ο μέσος μισθός ανέφερε ότι θα φθάσει τα 1.500€ και ο κατώτατος τα 950€. Μέσα στην τετραετία δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί οριστικά το τέλος επιτηδεύματος για επαγγελματίες και αγρότες. Για τους αγρότες, ανέφερε ότι θα παραταθεί η επιστροφή φόρου στα καύσιμα και το χαμηλό ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές για όσο διαρκεί η κρίση της εισαγόμενης ακρίβειας. Για τους νέους και τα νέα ζευγάρια, εξήγγειλε διπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων για το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ


Θέτοντας τους στόχους της επόμενης διακυβέρνησης της ΝΔ, ανέφερε ότι κορωνίδα του προγράμματος της ΝΔ είναι η κοινωνική Ελλάδα, με προτεραιότητες την υγεία και την παιδεία. Απαιτείται όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση με κατεστημένες νοοτροπίες. Εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών την επόμενη τετραετία, ενώ ανέφερε ότι στους 25.000 διορισμούς στην εκπαίδευση έρχονται να προστεθούν ακόμα 4.000 φέτος. Αντικρούοντας την εξαγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια τόνισε ότι «για εμάς η αριστεία δεν είναι ρετσινιά». Ξεδίπλωσε το όραμά του για τα πανεπιστήμια της χώρας, αναφέροντας ότι «θέλουμε πανεπιστήμια με βιβλιοθήκες και όχι με βαριοπούλες».

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πιστεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες από συγκεκριμένα ύψη και πάνω, θα προστατεύσουμε τα ψηλά βουνά της Ηπείρου».


ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους οπαδούς του Κασιδιάρη, ενώ η ΝΔ κράτησε υπεύθυνη στάση ψηφίζοντας τον νόμο που έθεσε τους νεοναζί εκτός κοινοβουλίου. Ο πρωθυπουργός τόνισε την ασυμβατότητα που υπάρχει μεταξύ του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ» και της επιλογής του αρχηγού της αντιπολίτευσης να κρατά στο πλευρό του τον ομόφωνα καταδικασθέντα από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά. Έβαλε στο στόχαστρο τα διαφημιστικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρουσιάζουν σύμφωνα με τον ίδιο μια «γκρίζα» εικόνα της σημερινής Ελλάδας, μιας χώρας που δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2015.

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Αναφορικά με τη διαμάχη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, εκείνος χαρακτήρισε αυτόν τον διχασμό ψεύτικο και σίγουρα αδιάφορο για τη σημερινή κοινωνία. Ανέφερε ότι «η πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου σίγουρα δεν ανήκει στην ΝΔ. Δεν μας ενδιαφέρει να γυρίσουμε στο 1981, αλλά μιλάμε για την Ελλάδα του 2023».

ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ


Ο πρωθυπουργός ζήτησε καθαρή εντολή, για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, καθώς «σε ένα εύθραυστο διεθνές περιβάλλον με έναν απρόβλεπτο γείτονα δίπλα μας, η Ελλάδα θέλει καθαρό ορίζοντα στην πορεία και καθαρή λύση στην ηγεσία της. Δεν έχει ανάγκη ούτε από πειράματα ούτε από τυχοδιωκτικές συμπλεύσεις που οδηγούν σε ναυάγια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Έκλεισε την ομιλία του, καλώντας τους πολίτες της Άρτας να κάνουν το μήνυμα τόσο δυνατό ώστε να σκεπάσει όλη την Ελλάδα και η νίκη να στεφανώσει την Άρτα και την Ήπειρο και από δω να απλωθεί παντού στην επικράτεια.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img