Αναρτήθηκε στις:15-04-24 15:01

Δράση ενημέρωσης της ΔΙΠΕ Άρτας στους σπουδαστές του ΣΑΕΚ για το Eurodesk


Η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας ως πολλαπλασιαστής του Eurodesk, ενός ευρωπαϊκού δικτύου που παρέχει στη νέα γενιά και σε όσους/ες εργάζονται με νέους/ες πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει την κινητικότητά τους, ενημερώνει τους νέους και τις νέες 13-35 ετών σε ζητήματα που άπτονται ευρωπαϊκών δυνατοτήτων στην εργασία τους και στην ανάπτυξή τους. Φέτος στις 12-19 Απριλίου 2024 διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας με θέμα «Δώστε φωνή στο όραμά σας: Δημοκρατία και Ευρωεκλογές 2024».

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας διοργάνωσε με επιτυχία την Παρασκευή 12-4-2024 στις 16.00΄ μ.μ., δράση ενημέρωσης για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Άρτας σχετικά με το Eurodesk, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την προώθηση της συμμετοχής και της δραστηριοποίησης των νέων στα κοινά σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις Ευρωκλογές του Ιουνίου 2024. Η Διευθύντρια της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου ανέλυσε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες του Δικτύου Eurodesk, τις ευκαιρίες κινητικότητας νέων, την κάρτα νέων, το youthpass και ζητήματα διαχείρισης, εκπροσώπησης και επικοινωνίας των δεδομένων Εurodesk.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κ. Νικόλαος Σκέντος, ανέλυσε το θέμα των ευρωεκλογών, σε σημαντικές ημερομηνίες στην επιστολική ψήφο και στην υποχρεωτικότητα της διαδικασίας της χώρας μας.

Τέλος η κα Θεοδώρα Ντάνου, εκπαιδευτικός ΠΕ70, ανέλυσε το θέμα της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της καθώς και τον ρόλο που επιτελεί η συμμετοχή των νέων στις ευρωεκλογές και στη δημοκρατία γενικότερα.

Η δημοκρατία και οι Ευρωεκλογές, δύο βασικά θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Ήρθε η ώρα οι νέες και οι νέοι στην Ευρώπη να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην κοινωνία των πολιτών και να κάνουν πράξη τη δημοκρατία ώστε να ακουστεί η φωνή τους.

Ως ενεργοί πολίτες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι νέοι/νέες της χώρας μας, μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της Ευρώπης που οι ίδιοι επιθυμούν. Οι Ευρωεκλογές δίνουν τη δυνατότητα στον κάθε ενεργό πολίτη με την ψήφο του να συνεισφέρει στη λήψη σημαντικών αποφάσεων στην Ευρώπη.

Η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας ως πολλαπλασιαστής Eurodesk, βρίσκεται στη διάθεση όλων για κάθε επιπλέον πληροφορία.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img