Αναρτήθηκε στις:02-04-24 17:51

Εγκαίνια έκθεσης «Αλεξίκακον Σχεδίασμα» του Ζωγράφου Αλέκου Κυραρίνη


Το Ενοριακό - Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Γραμμενίτσας ανακοινώνει τα εγκαίνια της Έκθεσης «Αλεξίκακον Σχεδίασμα» του αξιόλογου Ζωγράφου Αλέκου Κυραρίνη το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Η Τέχνη του καλλιτέχνη έχει να κάνει γύρω από την σχέση ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο, ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό. Στην αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, όπως αυτά αποτυπώνονται στην πρωτοχριστιανική αλλά και στη λαϊκή ανατολική παράδοση.

Στη ζωγραφική του βρίσκουν έδαφος και αξιοποιούνται λαϊκά και βυζαντινά μοτίβα και σύμβολα, η βυζαντινή ζωγραφική, πολλά λαϊκά διακοσμητικά στοιχεία, κ.ά. Είναι ο μοναδικός ζωγράφος στην Ελλάδα, που υπηρετεί το συγκεκριμένο είδος Τέχνης και ένας από τους ελάχιστους σε όλο τον κόσμο.


Μεταξύ άλλων, έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία και το Βέλγιο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Ίσως είναι ο μοναδικός της γενιάς του (και όχι μόνο) με τόσες πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Έκθεση αποτελείται από πρωτότυπα έργα και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣimg