Αναρτήθηκε στις:22-08-23 13:54

«Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας


Η ομάδα Ονειρόδραμα δημιουργεί μια διακειμενική πρότυπη περφόρμανς για όλη την οικογένεια με τίτλο Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ η οποία θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, στις 20.00, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Άρτας. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω τα 10 ετών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με θεματικό κεντρικό άξονα την κλιματική αλλαγή και δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Σε ένα ουτοπικό άχρονο περιβάλλον μπορούν όλα να συμβούν, εκεί που η πραγματικότητα μπλέκεται με το φανταστικό, εκεί που το πρόβλημα γίνεται τόσο κρίσιμο και μη αντιμετωπίσιμο, εκεί τότε αρχίζει και λειτουργεί ένας άλλος μηχανισμός αυτοσυντήρησης.

Ο μύθος της Περσεφόνης κατά τον Ομηρικό ύμνο στη Δήμητρα, η ποίηση του Νίκου Γκάτσου, οι πραγματικές μαρτυρίες του Τσερνόμπιλ της νομπελίστριας συγγραφέως Σβετλάνας Αλεξίεβιτς, Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη του Αντρί Σνερ Μάγκνασον και Ο ύμνος της αγάπης από την επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου αποτελούν την έμπνευση και τα εργαλεία που συνθέτουν τον καμβά για να τεθεί στο επίκεντρο το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής και οικολογικής καταστροφής. Η συμμετοχή παιδιών στη δράση αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της.

Πρόκειται για μια διαμαρτυρία, μια έκκληση και μια απάντηση στους «μεγάλους» που καταστρέφουν το «σπίτι μας», τον πλανήτη Γη.

Συντελεστές


Επιμέλεια κειμένων, σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαλαζάρου

Δραματουργία: Νάγια Παπαπάνου

Μουσική: Στέλιος Μιχελάκακης (Stel)

Σκηνικά, κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης

Παιδοψυχολόγος: Στέλλα Μουδάτσου

Φωτογραφίες, video: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Ερμηνεύουν: Χριστίνα Μουδάτσου, Σταυρούλα-Μελισσάνθη Μάκρα, Γιώργος Μενεδιάτης, Βασίλης Παπαλαζάρου

Συμμετέχουν παιδιά από το Δημοτικό Ωδείο Άρτας

ΑΜΚΕ: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023


Ο επιτυχημένος θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της περιφέρειας, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2023 με την τέταρτη διοργάνωσή του, προσφέροντας μια σπάνια πολιτιστική εμπειρία σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη, το φετινό φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης και φέρνει σε δημιουργικό διάλογο τον σύγχρονο πολιτισμό με την πολιτιστική κληρονομιά.

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, χορού, εικαστικών/περφόρμανς και μουσικού θεάτρου σε αρχαία θέατρα, κάστρα, μνημεία, μουσεία, μονές, εκκλησίες, τζαμιά και σπήλαια έως και τις 31 Αυγούστου 2023.

Πληροφορίες


• Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

• H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

• Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.grimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img