Αναρτήθηκε στις:02-05-23 14:18

Ο Σακάτης του Νησιού, Μάρτιν Μακντόνα - Θεατρική Ομάδα Υφοποιοί


Μια θεατρική παράσταση από τους Υφοποιούς με την καθοδήγηση της Αφροδίτης Κατσαούνου με πολύ μεγάλη επιτυχία και ελπίζουμε και απήχηση. Μια ιστορία που πραγματεύεται την ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα και που μας αφήνει πολλές φορές άναυδους από τη σκληρότητα που αντιμετωπίζεται όχι ως ένα ισότιμο μέλος μιας μικρής κοινωνίας αλλά ως αποδέκτης της επιθετικότητας και του χλευασμού, εκτός από δύο μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που τον βοηθούν και τον στηρίζουν. Μια σκληρή πραγματικότητα που δεν απέχει όμως και πολύ από τη δική μας.

Προβλήματα που αναφύονται και αναδεικνύονται με έναν δεξιοτεχνικό τρόπο από το συγγραφέα που αφορούν μια δυστοπική και «δύσβατη» κοινωνία για όσους είναι διαφορετικοί, ευάλωτοι και τελικά μη αποδεκτοί, αφού δεν μπορούν ν΄αφομοιωθούν όχι γιατί δε θέλουν αλλά γιατί δεν τους αποδέχονται. Σκληρή γλώσσα και σκληρές σκηνές προκαλούν στο θεατή προβληματισμό και ελπίζουμε σκέψη και δράση. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ερμηνευτές αυτής της εξαιρετικής παράστασης.

Σκηνοθεσία Αφροδίτη Κατσαούνου.

Ερμηνευτές: Νάντια Λαμπράκη (Κέητ), Βασιλική Χαβέλα (Αϊλήν), Βαγγέλης Βαρέλης (Τζώννυ), Παναγιώτης Ντούλας (Μπίλλυ, ο Σακάτης), Γιώργος Μαλιγιάννης (Μπάρτλεϋ), Σοφία Κωσταπαππά (Έλεν), Μαρία Λαμπράκη (Γιατρός), Βίκυ Κωστάκη (Μάμμυ).

Συντελεστές


Σκηνικά-Κοστούμια: Χρήστος Παππάς, Σωτήρης Γούσιας

Βίντεο/Τρέιλερ: Γιώργος Παπαβασιλείου

Φωτογραφία: Βάγια Μπαλαμπάνη

Σχεδιασμός Αφίσα/Πρόγραμμα: Χρήστος Παππάς

Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Ντούλας

Ηχογραφήσεις: Orange Radio

Επιμέλεια φωτισμού: Τόλης Κωνσταντίνος

Επιμέλεια εκτυπώσεων: Artinorama. Νίκος Βάρδιας

Ήχος: Στεφανία Γιαννούλη

Φώτα: Παναγιώτα Στραγανιώτη

Βεστιάριο: Ντίνα Τζιούνη, η Ομάδα

Υποβολέας: Νάντια Άγου

Κατερίνα Σχισμένουimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img