Αναρτήθηκε στις:22-03-23 18:50

Πασχαλινές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας


«Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, σας προσκαλούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας για να προετοιμαστούμε για τη μεγάλη αυτή γιορτή! Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε από κοντά τα παιχνίδια της αρχαιότητας!», αναφέρει η προϊσταμένη της ΕΦΑ Άρτας κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου σχετικά με τις Πασχαλινές δράσεις που θα λάβουν χώρα στο Μουσείο την προσεχή Κυριακή.

«Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα», θα μάθουν για αυτά και όχι μόνο. Θα παίξουν με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών που υπάρχουν στο χώρο και άλλα παιχνίδια που επιβίωσαν στο χρόνο», συμπληρώνει η κα Παπαδοπούλου και προσθέτει: «Σας περιμένουμε να διακοσμήσουμε ένα αλλιώτικο πασχαλινό αυγό και να στολίσουμε την πασχαλινή μας λαμπάδα! Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητά σας, χρωματίστε ένα πασχαλινό αυγό από πηλό και στολίστε μια λαμπάδα με κλωστές, κορδέλες, χρώματα και ό,τι άλλο επιθυμείτε!».

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο κύκλους: α) 10:00 -12:00, β) 12:00-14:00, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 20 παιδιά ανά ομάδα. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2681024636, εσωτ. 33 (κ. Β. Γαλάνη, γραφεία ΕΦΑ Άρτας).

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν και τα υλικά των κατασκευών θα διατεθούν από το Μουσείο.

Αρωγός της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας».

Τα πασχαλινά αρτοποιήματα είναι ευγενική χορηγία της Αρτοποιίας «Σούλης».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img