Αναρτήθηκε στις:04-10-19 12:58

«Μουζικουέντο» στο Θέατρο Actina


Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παράσταση στο Θέατρο Actina. Πρόκειται για το «Μουζικουέντο» της Χάρις Μέγα, μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Το κοινό θα απολαύσει μία ευρηματική παράσταση με φαντασία, απίστευτο ρυθμό, αρκετές δόσεις χιούμορ, καθαρές ερμηνείες που βοηθούν στην κατανόηση της ιστορίας, με δυνατά νοήματα που κατορθώνει να επιτελεί ένα δύσκολο ρόλο, εξίσου καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό. Το έργο μεταφέρει αρκετά μηνύματα όπως την σημασία της συγχώρεσης, την δύναμη της τόλμης, την δικαιοσύνη, την υπεράσπιση του αδυνάτου, την οικολογική συνείδηση.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ζωντανή μουσική επί σκηνής και η διαδραστικότητα με το κοινό. Τρεις μουσικοί- ηθοποιοί με υπέροχα κοστούμια που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν 1 ώρα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και μας παίρνουν μαζί τους στην ιστορία τους. Μία μοναδική παράσταση που υπόσχεται να ξετρελάνει τα παιδιά και να μαγέψει τους μεγάλους.

Συντελεστές της 1ης επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής του Θεάτρου Actina


Έργο: Μουζικουέντο

Συγγραφέας: Χάρις Μέγα

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Φωνητική διδασκαλία: Ειρήνη Δόβα

Μουσική πρωτότυπη: Χάρις Μέγα

Κοστούμια: Λεωνίδας Θεοδωρίδης

Σκηνικά: Αθηνά Τσικνιά

Ειδική κατασκευή παπουτσιών νάνου: Φόνη Βραζέλη

Φωτογραφίες: Κατερίνα Φλωράκη

Αφίσα: Γιάννης Ταγματάρχης

Παίζουν οι μουσικοί-ηθοποιοί: Ειρήνη Δόβα, Μαριαλένα Ευαγγελάκη, Χάρις Μέγα

Λίγα λόγια για το έργο


Ζούσε κάπου, κάποτε ένας γεωργός φτωχός, μα τυχερός και τολμηρός που είδε τη ζωή του ν’ αλλάζει διαπαντός όταν πήρε την μεγάλη απόφαση να επισκεφτεί τα ξακουστά τσακίδια. Το ταξίδι του ήταν μακρύ κι ο δρόμος σκοτεινός μα να’ σου μπροστά του ένας περίεργος βοσκός και ένας σκύλος φοβερός και τρομερός. Η ανάγκη του όμως τον οδήγησε μέχρι την καλύβα του τρομερού Μάγου Τσακίδα όπου οι εκπλήξεις ερχόταν η μια μετά την άλλη. Η μεγάλη του και αθώα καρδιά τον έσωσαν μετά από έναν σκληρό γύρο από γρίφους, αλλά η μοίρα της άσπλαχνης αδερφής κρεμόταν από τα χέρια του.

Στο χωριό του γεωργού τις αποφάσεις έπαιρναν ο πρόεδρος κι ο παπάς. Ανακοίνωσαν λοιπόν ότι ο μεγαλύτερος πλάτανος του στο κέντρο του χωριού έπρεπε να κοπεί. Έτσι είπαν κι έτσι έγινε. Κόψανε τον γεροπλάτανο και πάνω στις ρίζες του χτίσανε ένα υπερπολυτελές πανδοχείο. Ένα βράδυ όμως από τα θεμέλια του πανδοχείου περίεργες φωνές άρχισαν να ακούγονται και τα μυστικά όλων απλώνονταν σε όλο το χωριό. Όταν έπειτα βάλανε και κάψανε τα ξύλα από τον γεροπλάτανο οι φωνές θέριεψαν και η ανησυχία φώλιασε σε όλων τις σκέψεις.

Τιμωρήθηκε άραγε η άσπλαχνη αδερφή του γεωργού; Παίξανε ξανά τα παιδιά του χωριού γύρω από τον γεροπλάτανο κρυφτό;

Πληροφορίες:


Σάββατο 5/10 στις 21:00

Διάρκεια:60′

Χώρος: Θέατρο ACTINA

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Ιωάννινα, 45221

Είσοδος: ενήλικες 10€, παιδιά 5€

Ιστότοπος: www.theatroactina.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr

Τηλ. ταμείου: 6974865401
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img