Αναρτήθηκε στις:21-09-19 15:25

Συναυλία από την Συμφωνική Ορχήστρα Magna Grecia


Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Άρτας, σήμερα στις 7 το απόγευμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Magna Grecia από τον Τάραντα της Ιταλίας, που θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο θέατρο του Κάστρου της πόλης.

Περισσότεροι από τριάντα μουσικοί και τέσσερις τενόροι και σοπράνο επί σκηνής, υπό την καθοδήγηση του διάσημου μαέστρου Piero Romano, θα ερμηνεύσουν ιταλικές και άλλες άριες, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν τον ύμνο που συνέθεσαν οι μουσικοί Simone Falkone και Claudia Ostouni εμπνεόμενοι από την ιστορία και τα μνημεία της αρχαίας Ηπείρου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από το Δήμο του Φίερι σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και την Περιφέρεια της Απουλίας. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό εγχείρημα που περιλαμβάνει σειρά από συναυλίες με στόχο την προώθηση της ιδέας της ειρήνης μεταξύ των κατοίκων στην περιοχή της Απουλίας, της Ηπείρου και της Αλβανίας.

Έως σήμερα το πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» έχει παρουσιαστεί στον Τάραντα της Ιταλίας, στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, στα Τίρανα και το Φίερι της Αλβανίας, καθώς και στα Ιωάννινα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από την κ. Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, σύντομη παρουσίαση του Προγράμματος Interreg (Ελλάδα-Ιταλία), το οποίο αφορά μεταξύ άλλων στην αναστήλωση και ανάδειξη του χώρου της εσωτερικής ακρόπολης (Καστράκι/Ούτς Καλέ) του Κάστρου Άρτας.

Τη συναυλία διοργανώνουν από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και ο Δήμος Αρταίων, με την ευγενική συμμετοχή του Δήμου Φίερι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σε περίπτωση βροχής η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς». Για την ευγενική παραχώρηση ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νικόλαο Μπανταλούκα.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img