Αναρτήθηκε στις:26-04-19 18:41

«Κατά συνθήκη ψεύδη» του Άντονι Νίλσον από την Θεατρική Ομάδα Υφοποιοί


Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Κατσαούνου


Την ξεκαρδιστική φάρσα Κατά συνθήκη ψεύδη, του Άντονι Νίλσον, σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Κατσαούνου, παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Υφοποιοί, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κομποτίου, από Πέμπτη 2 έως Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και από Τρίτη 7 έως Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα: 9.00 μ.μ.

Διάθεση εισιτήριων


Άρτα: Φωτογραφείο ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ, Μάτσου 12, Αρωματοπωλείο ΙΡΙΝΟΝ, Σκουφά 70

Κομπότι: Κομμωτήριο Πάνος Τσιώνος, 6944639591

Υπόθεση


Στην χαρούμενη κλιμακωτή φάρσα Κατά συνθήκη ψεύδη, δύο αστυνομικοί, ο καλόκαρδος Μπλαντ κι ο καλοκάγαθος Γκόμπελ, έχουν ένα καθήκον να εκπληρώσουν πριν ολοκληρώσουν την Χριστουγεννιάτικη βάρδια τους: να ανακοινώσουν σε ένα μεσήλικο ζευγάρι κάποια τρομερά νέα για την κόρη τους. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να το κάνει. Τι γίνεται αν το σοκ είναι μεγάλο για τους άτυχους γονείς; Μήπως θα ήταν πιο ευτυχισμένοι αν δεν μάθαιναν τίποτα; Μια ατυχή παρανόηση και η καλή πρόθεση των δύο αστυνομικών ,τους οδηγεί σε μια ατελείωτη αλυσίδα παρεξηγήσεων. Τους φέρνει αντιμέτωπους με μια οργανωμένη ομάδα γονέων, αποφασισμένων να πατάξουν την παρενόχληση των παιδιών τους, και έναν ιερέα υπέρμαχο της αλήθειας. Το ψέμα μπερδεύεται με την αλήθεια -και αντίστροφα- καταλήγοντας σε μια ξεκαρδιστική φάρσα.

Σκηνοθετικό σημείωμα


Ο συγγραφέας του έργου, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της παραδοσιακής φάρσας, διαπραγματεύεται ένα πολύ σοβαρό θέμα. Είναι σαφές το ηθικό μήνυμα: η αλήθεια είναι καλύτερη από το ψέμα, και η απόκρυψή της, όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν, οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Σε μια όμως δεύτερη ανάγνωση του έργου, ανακαλύπτουμε ότι μέσα από τα ψέματα, αναδεικνύονται πολλές φοβερές αλήθειες. Ο κόσμος των τραγικά αταίριαστων ζευγαριών, που παραμένουν μαζί μόνο για τα παιδιά και που, με ασυνείδητους μηχανισμούς, παραπαίουν ανάμεσα στη λογική και τη φαντασία. Η ζωοφιλία, σε σχέση με την ανθρώπινη αλληλεγγύη, και τα όρια της. Η αποσιώπηση και η άρνηση να δούμε τη βία, που μπορεί να ασκείται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Η θρησκεία, και κατά πόσο πρέπει να εκσυγχρονιστεί, για να έρθει πιο κοντά στους πιστούς. Η υιοθεσία, και η ανάγκη της προσωπικής αναγνώρισης και αποδοχής. Η απιστία, ως πληγή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η δράση των ακτιβιστών και το κόστος στην προσωπική τους ζωή και στη ζωή των οικογενειών τους.

«Μόνο η αλήθεια σώζει!», αναφωνεί ο ιερωμένος. Την αλήθεια των δραματικών προσώπων και τις αλήθειες του κόσμου προσπάθησα να φανερώσω στη σκηνή μαζί με τους ηθοποιούς.

Παίζουν


Μπλαντ: Γιώργος Μαλιγιάννης

Γκόμπελ: Παναγιώτης Ντούλας

Γκρόνυα: Παναγιώτα Κολιούλη

Γκάρσον: Ευαγγελία Βλαχοπάνου

Μπαλταζάρ: Δημήτρης Μούτσιος

Σάντυ: Κωνσταντίνος Σωτηρίου

Κάρολ: Άννα Κάκκου

Γκεστ Σταρ: Βασιλική Χαβέλα


Δείτε το τρέιλερ


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img