Αναρτήθηκε στις:16-04-19 10:38

Jazz Now!: Oλοκληρώθηκε το διήμερο της jazz μουσικής


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το JAZZ NOW!, το διήμερο γνωριμίας με τη τζαζ για νέους μουσικούς από τους καθηγητές και τους διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου με συντονισμό του Δήμου Δημητριάδη. Το “Jazz Now!" υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Preveza Jazz Festival.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στην Θεοφάνειο και στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό τόσο στις παρουσιάσεις όσο και στα εργαστήρια αλλά και στην μεγάλη συναυλία των καθηγητών και διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου την επομένη με τους: Δήμο Δημητριάδη, Στέφανο Ανδρεάδη, Γιώργο Κοντραφούρη, Τέρυ Βακιρτζόγλου, Ντίνο Μάνο, Βασίλη Ποδαρά που έγινε το βράδυ του Σαββάτου.

Οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων αλλά και ενδιαφερόμενοι για την μουσική τζαζ συμμετείχαν στις διαδραστικές εισηγήσεις του κύριου Δημητριάδη για την ιστορία της τζαζ και της μοντέρνας μουσικής. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας με συμμετοχές ενδιαφερόμενων από το Μουσικό Σχολείο, από τα Ωδεία της πόλης και μουσικούς των γύρω περιοχών, Άρτα, Λευκάδα και Πάργα αλλά και από μακρινές περιοχές όπως η Καρδίτσα!

Η διδασκαλία κατέληξε σε σύνολα που έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν την εμπειρία της σύμπραξης με αναγνωρισμένους μουσικούς της σκηνής της τζαζ. Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι καθηγητές αξιολόγησαν ως πετυχημένο και αναβαθμισμένο από πλευράς ενδιαφέροντος και συμμετοχής και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και τον επόμενο χρόνο.

Το Preveza Jazz Festival ευχαριστεί το Μουσικό Σχολείο για την συνεργασία και την υποστήριξη του Jazz Now και ευελπιστεί στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστίες στους συμμετέχοντες και τους καθηγητές και διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου για την ανταπόκριση, την συνεργασία και την αφοσίωση που υπέδειξαν, χαρίζοντας μας όμορφες στιγμές τζαζ και όχι μόνο!

Υπενθυμίζουμε ότι το τριήμερο 17ο Preveza Jazz Festival ξεκινά στις 31 Μάιου. Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του Preveza Jazz Festival καθώς και το fb γκρουπ του για πληροφορίες σε σχέση με το πρόγραμμα.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img