Η Πειραιώς και η Accenture ιδρύουν AI Hub στην Ελλάδα αξιοποιώντας τεχνολογίες της Anthropic
Ταυτοποιήθηκε ανήλικος στην Άρτα για κλοπές κατ’ εξακολούθηση
Με 1 Διαμαντένιο και 2 Χρυσά βραβεία διακρίθηκε η ΗΠΕΙΡΟΣ στα Monde Selection Quality Awards 2026
Επιμορφωτική συνάντηση για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Ημερίδα για το Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών Πρέβεζας: Μια νέα αρχή
Συνάντηση Γ. Στύλιου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θ. Δαβάκη – Στο επίκεντρο η αξιοποίηση των στρατοπέδων της Άρτας

Τέλος, οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών θα πρέπει να έχουν περισσότερα δικαιώματα και πόρους. Θα πρέπει να είναι υπεύθυνες για τη θέσπιση ελάχιστων προϋποθέσεων για τη χρήση μιας ονομασίας ΓΕ και την εποπτεία της ορθής χρήσης της.
Οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών θα πρέπει επίσης να μπορούν να λαμβάνουν υποχρεωτικές χρηματοδοτικές συνεισφορές από όλους τους παραγωγούς του αγαθού που φέρει το χαρακτηρισμό ΓΕ.
Οι ΓΕ προστατεύονται από την ΕΕ από τη δεκαετία του 1970. Σήμερα, το μητρώο ΓΕ της ΕΕ περιέχει σχεδόν 3.500 εγγραφές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν αξία πωλήσεων 74,8 δισ. ευρώ. Η αξία πώλησης ενός προϊόντος με προστατευόμενη ονομασία είναι συχνά διπλάσια από αυτή παρόμοιων προϊόντων χωρίς πιστοποίηση.
«Η θέση του Κοινοβουλίου θα εξελίξει το σύστημα γεωγραφικών ενδείξεων, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 80 δισ. ευρώ για την ΕΕ και αντιπροσωπεύει την παγκοσμίως αναγνωρισμένη αριστεία του αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ», δήλωσε ο εισηγητής Paolo De Castro (Σοσιαλιστές, Ιταλία), τονίζοντας ότι οι ΓΕ αντιπροσωπεύουν όχι μόνο την οικονομική και κοινωνική μας κληρονομιά, αλλά αποτελούν επίσης ένα κρίσιμο εργαλείο για τη δημιουργία οικονομικής αξίας χωρίς την ανάγκη επένδυσης δημόσιων πόρων. «Χάρη στην ισχυρή εντολή που ψηφίστηκε σήμερα, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να καταλήξουμε σε μια φιλόδοξη συμφωνία με το Συμβούλιο σχετικά με ένα ισχυρότερο σύστημα γεωγραφικών ενδείξεων, το οποίο θα μπορεί πραγματικά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παραγωγών μας», επισήμανε.
