Άρτα: Αυτοδιοικητικά πρόσωπα στο προσκήνιο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Μαΐου – Σε δύο δόσεις οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με επιδοτήσεις έως 80% - Μέσω λογαριασμών ρεύματος η συμμετοχή
ΔΥΠΑ: Από 20 Απριλίου αιτήσεις για επιδότηση έως 14.220 ευρώ - Ποιους αφορά
Συνάντηση Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ
Μερόπη Τζούφη: «Η κυβέρνηση επιτρέπει κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία»

Την αύξηση θα καρπωθούν περίπου 1,7 εκατ. συνταξιούχοι. Το 80%-85% θα πάρει ακέραια την αύξηση, ενώ ένα 15% θα πάρει μικρότερη αύξηση η οποία σύμφωνα με πηγές του ΕΦΚΑ δεν θα είναι μικρότερη από 6,5%, αναλόγως του ύψους της προσωπικής τους διαφοράς.
Περίπου 920.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση από 1/1/2023, ενώ οι υπόλοιποι θα μειώσουν την προσωπική διαφορά τους.
Έτσι μια σύνταξη των 500 ευρώ για να δικαιούται αύξηση, θα πρέπει να έχει προσωπική διαφορά έως 35 ευρώ. Αν είναι μεγαλύτερη, τότε η αύξηση θα είναι μόνο λογιστική.
Αντίστοιχα για σύνταξη των 700 ευρώ, η προσωπική διαφορά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 49 ευρώ. Για σύνταξη 900 ευρώ η προσωπική διαφορά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 63 ευρώ και για ποσό 1.000 ευρώ η προσωπική διαφορά δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τα 70 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως 140.000 συνταξιούχοι δεν θα λάβουν καθόλου χρήματα από καμία πηγή, ενώ μόνο την «επιταγή ακρίβειας» των 250 ευρώ θα εισπράξουν πριν τα Χριστούγεννα 265.367 συνταξιούχοι.
