Αναρτήθηκε στις:15-11-18 14:37

Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΦΕΕΑΦ σε ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ


Με έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΟΕΕ και διαπιστώσαμε την αύξηση κατά 65% περίπου της ετήσιας συνδρομής που αποδίδουν οι λογιστές φοροτεχνικοί για την αναγκαία εκπαίδευση στο ΟΕΕ καθώς από 30 ευρώ ορίστηκε στα 50 ευρώ.

Για λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού σε ένα κλάδο που ουσιαστικά συντηρεί μόνος του τις οικονομικές ανάγκες του ΟΕΕ δεν γίνεται χωρίς πραγματικά καμία αναβάθμιση και ανταποδοτικότητα να απαιτείς και να επιβάλεις στους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς αύξηση 65%.

Για τον απλό λόγο ότι εσείς ως ΟΕΕ έχετε εκφράσει και υπερασπιστεί, ως επιστημονική άποψη, ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε άλλο τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με επιπλέον κόστος και μάλιστα ζητάτε ελαφρύνσεις, να έρχεστε σήμερα εσείς οι ίδιοι και να ζητάτε αύξηση περίπου 65% χωρίς κανένα σημαντικό λόγο. Μήπως αγνοείτε ότι εμείς οι φοροτεχνικοί –λογιστές είμαστε μέλη σας (όχι όλοι βέβαια δυστυχώς) και στα χρόνια της κρίσης έχουμε επιβαρυνθεί με ένα κόστος τεράστιο;

Εδώ υπάρχει θέμα τάξης. Εμείς ως Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας Φιλιππιάδας θεωρούμε υπερβολικό που υπάρχει το χαράτσι των 30 ευρώ για αναγκαία εκπαίδευση, πόσο μάλλον μέσα σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας να αυξάνεται και κατά 65%. Φαίνεται πως πρόκειται για έναν κεφαλικό φόρο συντήρησης του ΟΕΕ και για τίποτε άλλο.

Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή για να μπορούμε να έχουμε μια ειλικρινή και υγιή συνεργασία γιατί σίγουρα ως επιστημονικός φορέας έχετε ανάγκη την στήριξή μας όπως και εμείς τη δική σας.

Ζητούμε επίσης από την Ομοσπονδία μας την ΠΟΦΕΕ να σταθεί στο θέμα που προέκυψε και να ζητήσει τις ανάλογες εξηγήσεις από την Διοίκηση του ΟΕΕ ώστε να μας εξηγήσει και να μας πείσει και εμείς με τη σειρά μας τα μέλη μας για τη σχέση και την ανταποδοτικότητα που εισπράττουμε από το ΟΕΕ με τη συμμετοχή μας σε αυτό. Η ΕΦΕΕΑΦ και τα μέλη της ζητούμε να λυθεί το θέμα και τονίζουμε ότι μερικά ζητήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το οικονομικό αλλά τίθεται θέμα τάξης.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imgimg