Νέο πλαίσιο για το κέντρο της Άρτας: Μπάρες, έλεγχος κυκλοφορίας και προστασία των πεζοδρόμων
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αρταίων-Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ανάπτυξη, έρευνα και πολιτισμό - Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.
Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για οικογένειες, συνταξιούχους, ενοικιαστές και οφειλέτες
Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας – Δεσποτάτο της Ηπείρου: Πλήθος κόσμου στο «Καγκελάρι» στην πλατεία Μπαλατσούκα
Θεσπρωτία: Ταυτοποιήθηκε ανήλικος για αναγραφή οπαδικών συνθημάτων σε δημόσια κτίρια και κάδους σκουπιδιών
Ιωάννινα: Οξεία μέθη σε ανήλικο – Διαπιστώθηκε και χρήση ναρκωτικών ουσιών

Ο Σύλλογος Δρομέων Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την εταιρεία Epirus Athletic Events και τον Δήμο Ηγουμενίτσας, διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 τον 1ο Αγώνα Δρόμου Ηγουμενίτσας (IGOUMENITSA CITY RUN), καθώς και τους παράλληλους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων και τον παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων. Ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μάξιμου Λαμπρούση.
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων θα είναι το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, με τις διαδρομές να κινούνται στην παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας, εντός του ποδηλατόδρομου, σε επίπεδο και ασφαλές οδόστρωμα.
Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν:
• Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων (εκκίνηση 10:30 π.μ.)
• Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση 10:30 π.μ.)
• Παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικού (εκκίνηση 10:35 π.μ.)
Οι αγώνες θα διαθέτουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip, χιλιομετρική σήμανση, σταθμούς τροφοδοσίας και υγειονομική κάλυψη με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το αντίτιμο συμμετοχής για τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων ανέρχεται στα 10 ευρώ, ενώ υπάρχει προαιρετική χρέωση 5 ευρώ για το επίσημο t-shirt της διοργάνωσης.
Ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν, με δυνατότητα προμήθειας t-shirt με κόστος 5 ευρώ.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Epirus Athletic Events. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12:00 το μεσημέρι στο Πάνθεον.
