Νέο πλαίσιο για το κέντρο της Άρτας: Μπάρες, έλεγχος κυκλοφορίας και προστασία των πεζοδρόμων
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αρταίων-Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ανάπτυξη, έρευνα και πολιτισμό - Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.
Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για οικογένειες, συνταξιούχους, ενοικιαστές και οφειλέτες
Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας – Δεσποτάτο της Ηπείρου: Πλήθος κόσμου στο «Καγκελάρι» στην πλατεία Μπαλατσούκα
Θεσπρωτία: Ταυτοποιήθηκε ανήλικος για αναγραφή οπαδικών συνθημάτων σε δημόσια κτίρια και κάδους σκουπιδιών
Ιωάννινα: Οξεία μέθη σε ανήλικο – Διαπιστώθηκε και χρήση ναρκωτικών ουσιών

Ας μιλήσουμε επιτέλους για την ουσία της κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, στο νοσοκομείο της περιοχής μας, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και όλων φυσικά των συνδυασμών τους!).
Ένα δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως ιδιωτικοποιημένο σε όλους τους τομείς του.
- Με κομμάτια εργολαβικών αναθέσεων( φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα).
- Με ΣΔΙΤ (ακτινοδιαγνώσεις, μπλοκάκι, απογευματινά χειρουργεία), με περικοπή νοσηλειών, με τις διακομιδές των ασθενοφόρων σε ιδιωτικές εταιρείες (η διαφορετικά σε καρότσες αγροτικών).
- Με τις ΜΚΟ μέσα στις δημόσιες δομές υγείας. Με λειτουργία των νοσοκομείων ως αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες και με τη χρηματοδότηση της ΕΕ (Ταμείο Ανάκαμψης) να πηγαίνει σε καλλωπισμούς εξωτερικών χώρων και στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, για να κινηθεί το χρήμα.
Ενώ την ίδια στιγμή να πέφτει το ασανσέρ σε νοσοκομείο με τραυματισμούς ασθενών και προσωπικού.
Κι όλο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη απ' το λαό για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης και τις εξετάσεις απ' τη μια, κι όλο να φουσκώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων των φαρμακευτικών και των μεγαλοεργολάβων απ' την άλλη! Για την υγεία και την επιστήμη ως κοινωνικό αγαθό τι να πούμε.
Πάμε κι όπου βγει!
Υπερεφημέρευση, κενά, εντέλλεσθε, αδυναμία λειτουργίας τμημάτων και εικόνες πολέμου στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών. Η προπαγάνδα, βεβαίως, καλά κρατεί και επιστρατεύει τους πάντες για να πετύχει το σκοπό της. Από το διχασμό του ιατρικού κόσμου και των εργαζόμενων στο ΕΣΥ, τη συντεχνιακή λογική και τον εθελοντισμό, αυτόν που πληρώνεται με παλαμάκια στα μπαλκόνια!
Ήρωες νοσηλευτές και γιατροί, αρκεί να μη μιλάτε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους και Νατοϊκούς εξοπλισμούς και να μη διεκδικείτε εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρέπεια για την επιστήμη σας. Αυτή είναι η μικρογραφία και του δικού μας νοσοκομείου στην Άρτα.
