Αναρτήθηκε στις:20-05-24 15:47

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας: Κάλεσμα στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας σε συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου 2024, στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς. Απαιτούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις μισθών, μέτρα κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Παράλληλα, διαδηλώνουν κατά της διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων, της υποβάθμισης της υγείας και της φτωχοποίησης των εργαζομένων, διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη 21 Μαΐου συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και δίνουμε μαζικό παρών στις κινητοποιήσεις. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις των μισθών και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί για να μπει τέλος:


- Στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

- Στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.

- Στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.

- Στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

- Στην κυβερνητική ανοχή στην αισχροκέρδεια και του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.

Υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:


- Αύξηση 10% και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

- Πάταξη της κερδοσκοπίας και μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια. Στήριξη των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

- Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

- Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους ιδιαίτερα των κρίσιμων δημόσιων φορέων (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση ) αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.

- Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Την Τρίτη 21 Μαΐου όλες και όλοι μαζί στις 10.30 πμ στην πλατεία Κιλκίς στην Άρτα.

Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Για να μπει επιτέλους τέλος στην πιο ακραία αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img