Αναρτήθηκε στις:26-10-23 13:32

Να συνεννοηθούμε στα βασικά


Γράφει η Όλγα Γεροβασίλη*


Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται χωρίς αμφιβολία σε μια δύσκολη και σύνθετη κατάσταση. Παράλληλα, είναι αξιωματική αντιπολίτευση και οφείλει να είναι παρών στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυγχάνει να ανταποκριθεί σε αυτά. Συνεπώς, το συντομότερο δυνατό, πρέπει να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, διότι η κοινωνία δεν θα μας περιμένει. Για να το πετύχουμε αυτό, οφείλουμε να συνεννοηθούμε σε κάποια βασικά σημεία.

Πρώτον, μόλις πριν ένα μήνα εκλέξαμε νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον Στέφανο Κασσελάκη από μια δημοκρατική και μαζική διαδικασία. Αποτέλεσμα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και όλες και όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε, σεβόμενοι πρωτίστως την επιλογή των μελών του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, το λογικό είναι να υπάρξει πίστωση χρόνου στον νέο Πρόεδρο, προκειμένου να ξεδιπλώσει το πολιτικό του σχέδιο. Αντιθέτως, τις τελευταίες ημέρες ξεπεράστηκαν πολλές φορές τα όρια κριτικής στον νέο Πρόεδρο και μάλιστα από το δημόσιο βήμα τηλεοπτικών σταθμών.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι πολιτικό κόμμα με καταστατικό, όργανα και διαδικασίες. Εντός αυτού του πλαισίου οφείλουμε να συζητάμε, να καταθέτουμε τις όποιες ενστάσεις και προβληματισμούς μας. Συντεταγμένα και συλλογικά να βρίσκουμε τη σύνθεση και την ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα. Άλλωστε, στο δρόμο για το Συνέδριό μας θα έχουμε την ευκαιρία για έναν ουσιαστικό εσωτερικό διάλογο. Επομένως, πρέπει να μπει ένα τέλος στις δημόσιες αντεγκλήσεις από τηλεοράσεως και στους καβγάδες του πληκτρολογίου και να υπάρξει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και όχι συμπεριφορές που μας πληγώνουν. Αυτό προϋποθέτει σεβασμό στο καταστατικό και τις διαδικασίες από όλες και όλους, του νέου Προέδρου συμπεριλαμβανομένου.

Τρίτον, αν νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι μας, στον μικρόκοσμό μας, σε αυτή την ιστορία, κάνουμε μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας βλέπει μια ολόκληρη κοινωνία, που αντιμετωπίζει μεγάλα καθημερινά προβλήματα και αναζητά από εμάς λύσεις. Που αγωνιά πώς θα πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος που εκτινάσσονται στα ύψη. Που βλέπει να μαίνεται στην γειτονιά μας ο πόλεμος και να βυθίζεται στην ανασφάλεια και την αστάθεια η ευρύτερη περιοχή μας. Σε όλα αυτά έχουμε το χρέος να επικεντρωθούμε άμεσα. Να πατήσουμε φρένο στην εσωστρέφεια και να παράξουμε πολιτική, με ρεαλιστικές προοδευτικές προτάσεις και καθημερινές δράσεις δίπλα στους πολίτες.

Πριν ένα μήνα, 150.000 συμπολίτες μας, με τη συμμετοχή τους, αποφάσισαν να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ώστε να δώσει τις πολιτικές μάχες απέναντι στην Νέα Δημοκρατία από καλύτερη θέση. Είναι ιστορική μας ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και να μην τους απογοητεύσουμε.

*Αναδημοσίευση άρθρου της Δ' Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img