Αναρτήθηκε στις:10-09-23 17:35

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας στέκεται αλληλέγγυος στους πλημμυροπαθείς


Έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας, προκειμένου να τους στηρίξει με είδη πρώτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που συγκλόνισαν την χώρα. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Οι εικόνες βιβλικής καταστροφής από τη Θεσσαλία μας γεμίζουν θλίψη και αγωνία. Θρηνούμε για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αγωνιούμε για το τι θα φέρει στην επιφάνεια η επόμενη μέρα. Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι χωρίς πόσιμο νερό και τροφή εδώ και 24 ώρες.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πόσοι άνθρωποι αγνοούνται και οι φόβοι για αύξηση των θυμάτων μεγαλώνουν, ο κ. Μητσοτάκης μας ζητά να ξεχάσουμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι πρωθυπουργός της χώρας.

Για τους κατοίκους της Θεσσαλίας που χάνουν τους ανθρώπους τους, που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να πνίγονται, οι βιβλικές καταστροφές δεν είναι μια «αναποδιά», αλλά προαναγγελθείσα καταστροφή.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Δεν απορροφήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν προχώρησαν τα αντιπλημμυρικά όπως έπρεπε. Η κυβέρνηση γνώριζε για τους κινδύνους από τις πλημμύρες που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα και δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των πόλεων.

Είμαστε μάρτυρες μιας βιβλικής καταστροφής. Η καταστροφή έχει την υπογραφή του ξεχαρβαλωμένου "επιτελικού κράτους" του κ. Μητσοτάκη. Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια. Είναι ώρα για ουσιαστική δράση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας στέκεται αλληλέγγυος στους πλημμυροπαθείς των τριών νόμων της Θεσσαλίας που έχει σταματήσει η κανονική ζωή τους. Γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες, τα τραύματα δύσκολα θα επουλωθούν, εάν επουλωθούν, ξεκινάμε καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Χρειαζόμαστε:


ΥΓΡΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ

ΠΑΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ -ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΝΕΡΑ

ΥΓΡΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ

ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ (ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Ή ΣΕ ΆΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)

ΚΑΛΤΣΕΣ (ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ) ΒΡΕΦΙΚΑ & ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ (ΜΕΧΡΙ 5 ΕΤΩΝ)

Σημείο συγκέντρωσης: Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως Δευτέρα-Παρασκευή 11πμ-13μμ».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img