Αναρτήθηκε στις:10-09-23 17:25

Εργατικό Κέντρο Άρτας: Συγκέντρωση βοήθειας στους πλημμυροπαθείς


Το Εργατικό Κέντρο Άρτας απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες και προχωρά σε συγκέντρωση βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς, συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας). Ώρες συγκέντρωσης βοήθειας Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 – 14:00 και 18.30 -21.00, στο ισόγειο του ΕΚΑ».

Το ΕΚΑ σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του: «Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών.

Χωριά σε ολόκληρη την Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημα τους ότι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img