Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ξύλινου παταριού στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
Στο δρόμο για το 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Μήνυμα ενότητας, αυτοκριτικής και επανεκκίνησης προς την κοινωνία
«Νέα Ευκαιρία στην Ήπειρο» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος»
Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2026 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
Θεσπρωτία: Σύλληψη και επιστροφή 146.600 ευρώ μετά από κλοπή σε επιχείρηση
Γ. Στύλιος: Παρέμβαση στη Βουλή για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων της Άρτας

Σε συνέχεια των συναντήσεων και επαφών με φορείς και πολίτες του Νομού, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Άρτας και οι υποψήφιοι βουλευτές πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 με στόχο να καταγράψουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στη λειτουργία της. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συναντήθηκαν με τον Διοικητή και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται. Στα προβλήματα που καταγράφηκαν συμπεριλαμβάνονται η έλλειψη προσωπικού και υποδομών καθώς και η έλλειψη απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας έρχεται να προστεθεί στη λίστα μιας ακόμα Δημόσιας Υπηρεσίας που καταγράφει πολλά προβλήματα με κυριότερο την οργανωτική της δομή, η οποία εξακολουθεί να απεικονίζεται μέσω ενός οργανογράμματος, το οποίο δημιουργήθηκε από την περίοδο ίδρυσης της Υπηρεσίας και εξακολουθεί να υφίσταται, χωρίς να έχει γίνει καμία τροποποίηση, καθιστώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας στην τάξη Γ΄ ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στην τάξη Β΄ καλύπτοντας τις απαιτήσεις του νομού.
Επιπλέον, καταφανές καθίσταται το στεγαστικό πρόβλημα και οι άμεσες επεκτάσεις αυτού που αφορούν στις φθορές των οχημάτων, στη συντήρησή τους και στην ευελιξία χρήσης τους σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Τέλος, εντοπίζεται η έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Φορέων, καθώς η αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών παραμένει ζητούμενο.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έθεσε ως θέμα στην προεκλογική του ατζέντα την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με σύγχρονα μέσα και ανανεωμένα σχέδια πρόληψης.
