Αναρτήθηκε στις:10-09-21 13:01

Στις 18 Σεπτεμβρίου η απονομή των «Αγραφιώτειων» βραβείων από τον «ΣΚΟΥΦΑ»


Στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.00 μ.μ. θα γίνει η απονομή των Αγραφιώτειων Βραβείων, στον θερινό κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑΣ». Η εκδήλωση κάθε χρόνο διεξάγονταν τον μήνα Μάρτιο, φέτος αναβλήθηκε λόγω των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρος Παππάς, με θέμα «Ιχνηλατώντας την πόλη της Άρτας με οδηγό την τοπική Ιστορία».

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Γιώργος Ζιώρης και ο Βαγγέλης Κωτρότσιος.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Θεόδωρος Παππάς σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux και Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Montpellier, όπου πήρε και το διδακτορικό του. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Aix-en-Provence, Θεσσαλίας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2007 είναι πρωτοβάθμιος Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου υπηρετεί από το 1989. Διευθύνει το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει εκπονήσει σειρά μελετών σχετικά με ποικίλα αρχαιογνωστικά θέματα και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img