Μ. Σχοινάς στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» – Τα τρία «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα
Ο Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε τη FRESKON 2026
Το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργανώνει με τον Δήμο Αρταίων το 7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Άρτας «Άρης Τσιγαρίδας»
Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Αρταίων
Σε κυκλοφορία η Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων μέσω Κατάρας
Δήμος Αρταίων: Σταθερή στήριξη στις κοινωνικές δομές και στις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ

Τα εμβόλια δολώματα διανέμονται με αεροσκάφη. Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας οι εναέριες ρίψεις των δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν από 24 έως 29 Μαΐου.
Τα εμβόλια δολώματα έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους. Τα εμβόλια δολώματα περιέχουν στο εσωτερικό τους μία πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο (εξασθενημένος ιός λύσσας) σε υγρή μορφή.
Τί κάνετε αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα;
Μην ακουμπάτε το εμβόλιο δόλωμα.
Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου, της άθλησης, κ.λπ. (στο δρόμο, στο προαύλιο, στο μονοπάτι, στο χώρο άθλησης) τότε πρέπει:
- Να πιάσετε το δόλωμα με ένα γάντι ή πλαστική σακούλα και
- Να το μεταφέρετε στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές ή
- Να το μεταφέρετε και να το αφήσετε σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με ανθρώπους.
- Αν το εμβόλιο δόλωμα είναι άθικτο και όχι κατεστραμμένο και δεν υπάρχει επαφή με το υγρό της κάψουλας του εμβολίου δολώματος δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Ωστόσο μην ακουμπάτε με γυμνά χέρια το εμβόλιο δόλωμα.
Στο site του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία για το θέμα της λύσσας στο «Πολίτης-Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο-Λύσσα».
