Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας διοργανώνει σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Άρτας και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, μια ξεχωριστή αιμοδοσία αφιερωμένη στη Μεσογειακή Αναιμία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 από 9 το πρωί έως 1:30 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου (Σκουφά 79).
Η Μεσογειακή Αναιμία ή θαλασσαιμία είναι η νόσος που χαρακτηρίζεται από βαριά αναιμία ήδη από τη βρεφική ηλικία. Αποτελεί τον πιο συχνό τύπο αναιμίας στη χώρα μας. Ανήκει στις κληρονομικές ασθένειες – προκαλείται δηλαδή από ανωμαλίες των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταβιβάζονται από τους γονείς στα παιδιά. Παρά τις προόδους της ιατρικής επιστήμης ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της μεσογειακής αναιμίας, παραμένει η συχνή μετάγγιση δεδομένου ότι ο οργανισμός αδυνατεί να συνθέσει αιμοσφαιρίνη. Οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία μεταγγίζονται σχεδόν κάθε 15-20 ημέρες με δύο και τρεις μονάδες αίματος κάθε φορά.
Πέντε λεπτά από το χρόνο μας είναι αρκετά για να σώσουν μια ζωή.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, όσοι πάσχουν από στίγμα μεσογειακής αναιμίας μπορούν να γίνουν αιμοδότες, εφόσον έχουν αιματοκρίτη μέσα στα επιτρεπόμενα όρια.
