Αναρτήθηκε στις:23-02-19 15:00

Ο Θανάσης Σχίζας ο επόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε.


Μία έκπληξη πρώτου μεγέθους έκρυβε η χθεσινή ημέρα για την Εγνατία Οδό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com ο επόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. θα είναι ο κ.Αθανάσιος Σχίζας ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην ΓΑΙΑΟΣΕ. Η «μεταγραφή» του στην Εγνατία Οδό Α.Ε. ήταν μία πρόταση του Υπουργείου ΥΠΟΜΕ, η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες να παρουσιαστεί στη Βουλή προς έγκριση προκειμένου ο κ.Σχίζας να αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα.

Ο κ.Σχίζας ήταν από τους μακροβιότερους επικεφαλής ΔΕΚΟ καθώς συμπλήρωσε 6 χρόνια και συνέδεσε το όνομα του με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού-φαντάσματος για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου (που το ανέλαβε τελικά η Κ/Ξ ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair) αλλά και για την έναρξη του διαγωνισμού για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου).

Με την τοποθέτηση Σχίζα στο τιμόνι της Εγνατίας Οδού Α.Ε. το επόμενο διάστημα, κλείνει μία μεγάλη εκκρεμότητα για την εταιρεία εφόσον μετά την αποχώρηση της κ.Καλφακάκου είχε αναλάβει καθήκοντα ο Πρόεδρος της κ.Αντωνούδης.

Για το ΤΑΙΠΕΔ η τοποθέτηση Σχίζα μπορεί να εκληφθεί ως μία κίνηση καλής θέλησης για να προχωρήσει ο διαγωνισμός που έχει πολλαπλά θέματα να λύσει.

Ωστόσο ένα από αυτά, οι απαλλοτριώσεις, παρότι από κύκλους κοντά στο διαγωνισμό θεωρούνται ελάσσονος σημασίας, μπορεί να δημιουργήσουν τον επόμενο πονοκέφαλο. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως από αυτές τις απαλλοτριώσεις κάποιες μόλις ξεκίνησαν και κάποιες άλλες ακόμα όχι και στις εκκρεμότητες του νέου επιχειρησιακού σχεδίου ζητείται να ολοκληρωθούν. Να θυμίσουμε ότι για το ίδιο ζήτημα πολλά έργα, μεταξύ των οποίων και οι αυτοκινητόδρομοι καθυστέρησαν αρκετά μιας και η σχετική διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα.


ypodomes.com


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imgimg