Η ωμή συμβουλή του νονού της Τεχνητής Νοημοσύνης για την εποχή του ΑΙ
Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: Παράδοση απινιδωτή στη Μεγαλόχαρη και δράσεις εκπαίδευσης πολιτών
Γ.Ν. Άρτας: Ενημερωτική δράση στο Λύκειο Ανέζας για το άγχος και το στρες
Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου: Ανιστόρητες συκοφαντίες σε βάρος Περιφερειάρχη και ΠΤΑΗ
«Από την Καταστροφή στη Δημιουργία»: Μαθητικές φωνές και εικαστικές διαδρομές ειρήνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στην Άρτα – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και ανήλικη κόρη

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 1.135 ΑΝΕΡΓΩΝ
Συνεχίζοντας τα «μπαλώματα» στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν νέο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων σε αντίστοιχες θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία και σε φορείς του υπουργείου.
Ανάλογο πρόγραμμα 4.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στον χώρο της υγείας είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο αφενός μεν δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση καθώς καλύφθηκαν οι 2.865 θέσεις (οι υπόλοιπες προκηρύσσονται τώρα), αφετέρου όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια όταν άρχισαν να παρουσιάζονται στις θέσεις τους οι 12μηνίτες απασχολούμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχαν καμία προϋπηρεσία και καμία σχέση με το αντικείμενο της θέσης τους.
Άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γίνονται ο «μοχλός» αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και της βελτίωσης των υποδομών του ΕΣΥ, σύμφωνα με τους εμπνευστές του προγράμματος και της προκήρυξης.
Η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων άνοιξε χθες και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, ώρα 12 μ.μ. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης σε αυτήν (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης σε μία έως τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης στο σύνολο των φορέων υποδοχής.
